Miten Aloittaa Liikunta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5818

  +

  Miten Aloittaa Liikunta?

  Liikunnan aloittaminen voi olla haastavaa monelle suomalaiselle, vaikka meillä onkin vahva perinne ulkoilusta ja liikunnasta. Motivaation puute, aikataulujen jonglööraaminen ja epävarmuus omasta kuntotasosta voivat olla esteitä liikunnan aloittamiselle. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, jotka auttavat sinua aloittamaan liikunnan ja pysymään säännöllisen liikunnan rutiinin parissa.

  1. Aloita kevyesti ja maltillisesti

  Jos olet ollut pidemmän aikaa liikkumatta, aloita liikunta kevyesti. Liikunnan aloittaminen liian raskaasti voi haitata kehitystäsi ja aiheuttaa lisäksi loukkaantumisriskin. Kokeile esimerkiksi kävelyä, pyöräilyä tai uintia, jotka ovat hyviä kehon ja mielen aktivoijia. Aloittaminen kannattaa myös aloittaa maltillisesti, esimerkiksi lähtemällä kävelylle tai hölkälle 1-2 kertaa viikossa.

  2. Valitse liikuntamuoto, joka sopii sinulle

  Kun aloitat liikunnan, valitse sellainen laji tai tyyli, joka sopii juuri sinulle. Jos esimerkiksi et pidä juoksemisesta, valitse toinen liikuntamuoto, josta voit nauttia. Tällöin todennäköisyys säännölliselle liikunnalle kasvaa, sillä sinun on helpompi saada siitä mielihyvää. Kokeile erilaisia lajeja, jotta löydät juuri sinulle sopivimman.

  3. Aikatauluta liikunta kalenteriin

  Jos haluat pysyä säännöllisesti liikkuvana, aikatauluta liikunta kalenteriin. Tällöin sinun on helpompi pitää kiinni liikuntarutiinista, sillä se on oikeasti merkattuna kalenteriisi. Aikatauluttamalla liikunnan voit myös paremmin sovittaa sen muiden kiireiden ja velvollisuuksien kanssa.

  4. Hanki kaveri liikuntasession kaveriksesi

  Liikuntasession jakaminen ystävän tai perheenjäsenen kanssa voi olla hyvä motivaattori liikunnan aloittamiselle. Voit sopia treenitreffejä ja kannustaa toista pysymään mukana liikunnan rutiinissa. Liikunnan jakaminen toisen kanssa voi olla myös hauskaa ja sosiaalista!

  5. Kuuntele kehoasi

  Liikunnan aloittamisessa tärkeintä on kuunnella omaa kehoa. Alussa voi olla normaalia tuntua hieman väsyneeltä, mutta jos tunnet kivun tai epämukavuutta, kannattaa rajoittaa omaa treeniohjelmaa tai ottaa taukoa. Muista myös huolehtia riittävästä levosta ja palautumisesta liikuntasession jälkeen.

  Lopuksi

  Liikunnan aloittaminen ja säännöllinen liikunta ovat tärkeitä hyvinvoinnin kannalta. Aloita maltillisesti, valitse itsellesi sopiva laji, aikatauluta liikunta kalenteriin, hanki kaveri treenikaveriksi ja kuuntele omaa kehoasi. Muista myös, että liikunta on hauskaa ja sosiaalista. Pidä huolta itsestäsi ja pysy aktiivisena!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.