Miten Aloittaa Kuntosaliharjoittelu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4622

  +

  Miten aloittaa kuntosaliharjoittelu?

  1. Suunnittele tavoitteesi

  Kuntosaliharjoittelun aloittaminen vaatii tietyt tavoitteet, joiden perusteella treenaamista suunnitellaan. Mieti, haluatko kehittää kuntoa, parantaa fyysistä suorituskykyä, kasvattaa lihaksia tai pudottaa painoa. Tavoitteiden asettamisen jälkeen voit alkaa laatia ohjelmaa, joka vastaa tavoitteitasi.

  2. Hanki ohjausta

  Kuntosaliharjoitteluun liittyy iso määrä eri liikkeitä, joten on suositeltavaa hankkia ohjausta ymmärtääksesi, miten liikkeet tehdään oikeaoppisesti. Tämä voi tarvittaessa sisältää personal trainerin tai ryhmäliikuntatunteja.

  3. Aloittele kevyesti

  Kuntosaliharjoittelussa aloittelijan tulee aloittaa rauhallisesti ja kevyesti, sillä ylikuntoon joutuminen tai loukkaantuminen voi hidastaa tuloksia ja jopa estää harjoittelun jatkamisen. Aloita perusliikkeillä, joihin kuuluvat esimerkiksi punnerrukset, kyykyt ja leuanvedot.

  4. Syö terveellisesti ja tasapainoisesti

  Kuntosaliharjoittelulla on paljon tekemistä fyysisen kunnon kehittämisen lisäksi myös ruokailutottumusten kanssa. Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää riittävästi proteiinia, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja, varmistaa tehokkaan harjoittelun ja nopeammat tulokset.

  5. Älä unohda lepoa

  Kuntosaliharjoittelun määrän kasvattaminen on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on myös lepo harjoittelun välillä. Keho tarvitsee aikaa palautuakseen ja korjatakseen harjoittelun aikana tapahtuneita mikroskooppisia vaurioita lihaksiin. Tämä tarkoittaa, että harjoituksen jälkeisenä päivänä kannattaa jättää kuntoilu väliin ja letkeästi antaa keholle mahdollisuuden levätä.

  6. Aikatauluta harjoittelu

  Jos elämässä on muuta ohjelmaa, on hyvä suunnitella kuntosaliharjoitteluun aikaa jo etukäteen. Aikataulutus auttaa kehittämään rutiinia, jolloin harjoitteluun olisi aikaa myös kiireisenä päivänä.

  7. Muista nautinto

  Kuntosaliharjoittelu voi olla hauskaa ja palkitsevaa, jos tekee sitä oikein. Valitse ohjelma joka sopii sinulle, jonka tavoitteet ovat realistiset ja jota nautit tehdä.

  Päätössanat

  Kuntosaliharjoittelu on tärkeä askel kohti parempaa terveyttä ja kuntoa. Kun aloitat tavoitteiden suunnittelun, hankit ohjausta, aloitat kevyesti, syöt terveellisesti, pidät huolta levosta, aikataulutat harjoittelun ja nautit siitä – olet valmis matkalle kehon terveyden parantamiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.