Miten Alennan Maksa Arvoja

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4806

  +

  Miten alennan maksa-arvoja?

  Maksa on yksi kehomme tärkeimmistä elimistä, joka suodattaa epäpuhtauksia ja myrkkyjä kehostamme. Maksa-arvojen nousu voi kuitenkin johtua liiallisesta alkoholin ja rasvaisen ruuan käytöstä, lääkkeiden käytöstä tai maksasairaudesta. Seuraavassa on joitakin tapoja alentaa maksa-arvoja.

  1. Syö terveellisesti

  Terveellinen ruokavalio on tärkeä maksa-arvojen laskemisessa. Syö monipuolisesti, ja sisällytä ruokavalioosi runsaasti kasviksia, hedelmiä ja täysjyväviljaa. Vältä sokeria, runsaasti tyydyttyneitä rasvoja sisältäviä ruokia ja valmisruokia. Lisäksi on tärkeää juoda vettä riittävästi päivän aikana, sillä vesi auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä.

  2. Vähennä alkoholin käyttöä

  Liiallinen alkoholin käyttö voi vaurioittaa maksaa ja aiheuttaa maksa-arvojen nousua. Yritä vähentää alkoholin käyttöä tai olla kokonaan ilman alkoholia, jos mahdollista.

  3. Liiku säännöllisesti

  Liikunnan harrastaminen on hyvä tapa pitää keho terveenä ja auttaa alentamaan maksa-arvoja. Säännöllinen liikunta auttaa myös ylläpitämään terveellistä painoa ja parantamaan aineenvaihduntaa.

  4. Vältä tiettyjä lääkkeitä

  Tietyt lääkkeet, kuten tulehduskipulääkkeet ja antibiootit, voivat aiheuttaa maksavaurioita ja maksa-arvojen nousua. Keskustele aina lääkärin kanssa ja tarkista, ovatko käyttämäsi lääkkeet turvallisia maksallesi.

  5. Tukeudu maksan terveyteen vaikuttaviin lisäravinteisiin

  Jotkin ravintolisät voivat auttaa alentamaan maksa-arvoja. Esimerkiksi maitohappobakteerit, artisokka ja Setria Glutathione ovat tunnettuja maksan terveyteen vaikuttavista lisäravinteista.

  6. Seuraa terveyttäsi säännöllisesti

  Säännöllinen terveystarkastus auttaa sinua seuraamaan maksa-arvoja. Jos maksa-arvot ovat edelleen korkealla, vaikka olet noudattanut terveellistä elämäntapaa, kannattaa keskustella asiasta lääkärin kanssa.

  Maksa-arvojen laskeminen vie aikaa, mutta terveellinen elämäntapa on avainasemassa. Vältä liiallista alkoholin ja rasvaisen ruuan käyttöä, syö terveellisesti, liiku säännöllisesti ja seuraa terveyttäsi säännöllisesti, niin voit ylläpitää terveen maksan toiminnan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.