Miten 90 Luvulla Pukeuduttiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #914

  +

  Miten 90-luvulla pukeuduttiin?

  1. Yleisilme

  90-luvun alussa oli tyypillistä, että vaatteet olivat ylisuuria ja löysiä. Housut olivat leveälahkeisia ja puserot väljiä. Loppupuolella vuosikymmentä muoti muuttui kapeammaksi, ja vaatteet alkoivat istua paremmin vartalonmyötäisesti. Joka tapauksessa 90-luvun tyyliin kuului rennon rento ja huolettoman sporttinen ilme.

  2. Housut

  80-luvun suositut farkkulegginssit jäivät taka-alalle, kun 90-luvulla valtavirtaan tulivatkin aivan tavalliset farkut. Farkkujen merkki ei ollut niinkään tärkeä kuin se, että ne olivat leveät ja korkeavyötäröiset. Trendikkäässä asussa housut olivat usein kulutetut tai jopa rikki polvista.

  Jos housut eivät olleet farkkua, olivat ne usein collegehousut. Erityisesti 90-luvun alussa collegehousut olivat erittäin suosittuja. Niiden koko oli yleensä reilu, ja helmassa oli usein kuminauha tai resorit.

  3. Puserot

  Puseroiden tärkein ominaisuus 90-luvulla oli löysyys. Tämä tarkoitti usein sitä, että puseron koko oli yliampuva, ja hihatkin saattoivat olla todella pitkät. Naisten puseroissa olivat suosittuja vaaleat värit, kuten vaaleanpunainen, beige ja valkoinen.

  Kauluspaidoilla ja denim-camisolleilla oli myös hetkensä 90-luvulla. Miehet pukeutuivat usein pikee-paitoihin, jotka olivat joko yksivärisiä tai raidallisia.

  4. Takit

  Hupparit ja tuulipuvut olivat 90-luvun ykkösvaatteita. Hupparit olivat usein extra-pitkiä ja löysiä, ja niihin kuului usein iso ja paksu huppu. Tuulipuvut sen sijaan olivat napakampia ja vartalonmyötäisempiä kuin hupparit.

  Farkkutakit olivat myös erittäin suosittuja, mutta ne tunnettiin erilaisista painatuksista tai haalistuksista. Kun muoti muuttui kapeammaksi, tulivat myös nahkatakit takaisin muotiin.

  5. Kengät

  Käytännölliset lenkkarit sopivat täydellisesti 90-luvun tyyliin. Värikkäät ja näyttävät lenkkarit olivat suosittuja, erityisesti merkkituotteilla. Converse-kengät olivat erittäin suosittuja niin miesten kuin naistenkin keskuudessa.

  Vaikka lenkkareita käytettiin ympäri vuoden, kesäisin suosittuja olivat avokkaat ja sandaalit. Juoksukengistäkin tehtiin joskus kesäversioita, joissa pohjat olivat ohuempia ja juoksukengät olivat ehkä hieman tyylikkäämpiä.

  Lopuksi

  90-luvun muoti oli erittäin tunnistettavaa, koska kaiken piti näyttää löysältä ja huolettomalta. Kuitenkin joskus vaatteet voivat olla liian isot ja näyttää epämiellyttäviltä käyttää. Onkin tärkeää löytää oma tyyli, joka tuntuu mukavalta ja sopivalta._muoti
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.