Mitäs Mitäs Mitäs

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1230

  +

  Mitäs Mitäs Mitäs – Suomalainen käyttöphrase

  Kuulutko niihin Suomessa asuviin ihmisiin, jotka kovasti ihmettelevät muutamia Suomi-nimisiä sanoja, jotka toistavat toisiaan? Jos niin, sinulle tämä artikkeli on suunnattu! Tämä artikkeli tutustuu Suomen kansankieleen ja selittää mitä ovat ”Mitäs Mitäs Mitäs” ja miksi se on Suomelle niin tärkeä.

  Kun aloitetaan suomalaisten tapojen käsittely, ei voida olla huomioimatta erityisiä ilmaisuja tai sanoja, jotka ovat vakiintuneet suomalaiseen kieleen. Yksi sellaisista sanoista on ”Mitäs Mitäs Mitäs”. Tämä ilmaisu on iskostunut suomalaisten puheeseen läpi vuosikymmenten, ja se on paras esimerkki siitä, kuinka suomen kieli voi olla monimutkainen, oma erityinen tapa kommunikoida ja pitää hauskaa.

  ”Mitäs Mitäs Mitäs” on erittäin suosittu lausahdus monissa eri yhteyksissä. Se voidaan käyttää vastaamaan kysymyksiin, ilmaisemaan hämmennystä tai kysellä, mikä on meneillään. Sanalla on monia merkityksiä ja sävyjä, ja se voi muuttaa kokonaan lauseen merkitystä ja sävyä. Siksi on tärkeää tietää mitä ”Mitäs Mitäs Mitäs” tarkoittaa, kun kuulee sitä käytettävän arjessa.

  Ensinnäkin, ”Mitäs Mitäs Mitäs” käytetään usein vastauksena kysymykseen. Esimerkiksi, jos joku kysyy sinulta, ”Mitä sinä teet?” niin voit vastata: ”Mitäs Mitäs Mitäs”. Tämä tarkoittaa, että et ole aivan varma, mitä teet juuri nyt, tai et tiedä mitä vastata kysymykseen. Sanalla on siis hieman epäröivä sävy, mutta se voi myös olla hauska tapa vastata kysymykseen ilman, että yrittää keksiä tarkkaa vastausta.

  Toiseksi, ”Mitäs Mitäs Mitäs” voidaan käyttää ilmaisemaan hämmennystä tai kysellä, mitä toinen henkilö tarkoittaa. Tämä on yleistä silloin, kun joku sanoo jotain outoa tai yllättävää. Esimerkiksi, jos joku kertoo sinulle, että hänellä on koiranpentu, joka osaa pelata pianoa, voit vastata ”Mitäs Mitäs Mitäs?” ilmaisemaan hämmennystä ja yllätystä.

  Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten ”Mitäs Mitäs Mitäs” voidaan käyttää suomen kielessä. Sanan ympärille on kehittynyt jopa oma kulttuurinen ilmiö, jossa sitä käytetään eräänlaisena tunnuslauseena. Voit kuulla sitä käytettävän esimerkiksi televisio-ohjelmassa tai elokuvassa, joka on suunnattu suomalaisille.

  Mutta miksi ”Mitäs Mitäs Mitäs” on niin tärkeä suomalaisille ja miten siitä on tullut niin vakiintunut tapa puhua? Yksi syy tähän on se, että suomen kieli on melko monimutkainen ja sitä on vaikea oppia, etenkin jos ei ole syntyperäinen puhuja. Siksi suomalaiset ovat ottaneet käyttöön joitain yksinkertaisia ilmaisuja, joita voidaan käyttää tilanteessa kuin tilanteessa.

  Toinen syy on se, että ”Mitäs Mitäs Mitäs” on hauska ilmaisu, joka voidaan ymmärtää monella eri tavalla. Se voi olla vitsi, vastaus kysymykseen, kysymys toiselle henkilölle tai epäröinti ilman, että on pakko kertoa tarkkaa vastausta. Siksi sitä käytetään tarinan tai kertomuksen tehostamiseen tai vain ystävien keskinäiseen hauskanpitoon.

  Yhteenvetona, ”Mitäs Mitäs Mitäs” on yksi niistä suomalaisista sanoista, jonka voi kuulla melkein missä tahansa ja missä tilanteessa tahansa. Se on osa suomalaista kansankulttuuria ja se on hieno esimerkki siitä, kuinka kielellä voi olla monia merkityksiä ja sävyjä. Joten seuraavan kerran, kun joku sanoo sinulle ”Mitäs Mitäs Mitäs” voit vastata: ”No Mitäs?” ja nauraa yhdessä suomalaisen huumorin ja kulttuurin suuren arvon kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.