Mitä Vuokra Asunnossa Saa Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1643

  +
  Mitä Vuokra-Asunnossa Saa Tehdä?

  Vuokra-asumisessa on paljon hyviä puolia, kuten helppo muutto, lyhyt sopimusaika ja vähäiset kustannukset, mutta se myös rajoittaa asukkaan vapautta tehdä muutoksia ja korjauksia asuntoon. Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä vuokra-asunnossa saa tehdä ja mitä asioiden kanssa tulee olla varovainen.

  Huonekalut ja sisustus

  Ensimmäisenä vuokra-asuntoon muuttaessaan, moni haluaisi laittaa oman leimansa asuntoon uusimalla huonekalut tai maalaamalla seiniä. Vuokra-asunnoissa tämä kuitenkin on yleensä kiellettyä, sillä niiden on oltava mahdollisimman helposti vuokrattavissa seuraavalle asukkaalle. Joissain tapauksissa vuokranantaja saattaa kuitenkin antaa luvan tiettyihin muutoksiin, kuten seiniin tarttuvien liimapyyhkeiden käyttämiseen koristeiden kiinnittämiseen.

  Remontointi ja muutokset

  Vuokra-asuntoon ei saa ilman vuokranantajan lupaa tehdä suurempia remontteja tai rakennelmaisia muutoksia. Tällaisia ovat esimerkiksi seiniin reikien poraaminen, ilmastointilaitteen asentaminen tai keittiön kaappien uusiminen. Vuokranantajan kanssa on sovittava asiasta etukäteen, ja muutokset on tehtävä hyvässä uskossa ja laadukkaasti. Muutosten jälkeen on hyvä ottaa kuvia ja dokumentoida muutokset vuokrasopimukseen.

  Pesukoneen ja astianpesukoneen asennus

  Useissa vuokra-asunnoissa on mahdollisuus asentaa astian- ja pyykinpesukoneet. Jos asunnossa ei ole valmiiksi paikkaa pesukoneelle, ei sitä saa asentaa ilman vuokranantajan lupaa. Apuna kannattaa käyttää ammattimaista asennuspalvelua, joka asentaa pesukoneen turvallisesti ja asianmukaisesti.

  Tupakointi

  Vuokra-asunnoissa tupakointi on yleensä kielletty. Tämä tarkoittaa, että tupakointi on sallittu ainoastaan ilmoitetulla tupakointipaikalla ja asunnon parvekkeella. Tupakanpolton aiheuttamat hajut ja tahrojen poisto voivat aiheuttaa vuokranantajalle tarpeettomia kustannuksia, joten tupakointi on syytä rajoittaa vain ilmoitetuilla paikoilla.

  Lemmikit

  Moni vuokranantaja ei salli asunnoissaan lemmikkejä. Jos eläimistä on kuitenkin elämänlaadun kannalta tärkeää pitää kiinni, on vuokranantajalle ilmoitettava asiasta. Eläimen pitämisestä saattaa tulla lisäkustannuksia, kuten siivous- ja vahinkokorvauksia. On myös huomattava, että eläin ei saa aiheuttaa häiriöitä naapureille.

  Yhteenveto

  Vuokra-asuntoon ei kannata lähteä tekemään suuria muutoksia ilman vuokranantajan lupaa. Asunnon sisustamisessa kannattaa miettiä, kuinka voidaan luoda oma tunnelma mahdollisimman vähäisin muutoksin. Remontit ja muutokset on aina tehtävä hyvässä uskossa ja laadukkaasti, ja muutosten jälkeen kannattaa dokumentoida ne vuokrasopimukseen. Tupakointi ja lemmikit voivat aiheuttaa lisäkustannuksia, joten vuokranantajalle on ilmoitettava niiden tapauksessa. Tärkeintä on muistaa noudattaa vuokrasopimusta ja kunnioittaa vuokranantajan omaisuutta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.