Mitä Voi Tilata Henkilötunnuksella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1341

  +

  Mitä voi tilata henkilötunnuksella?

  Mikä on henkilötunnus ja miksi sitä tarvitaan?

  Henkilötunnus on suomalaisille ja Suomessa asuville ulkomaalaisille annettu yksilöllinen tunniste, joka koostuu kahdeksasta numerosta sekä väliviivasta ja tarkistusnumerosta. Henkilötunnus tarvitaan moniin eri tarkoituksiin, kuten verotukseen, terveyspalveluihin, ajokortin hankkimiseen ja sosiaaliturvaan liittyviin asioihin.

  Mitä voi tilata henkilötunnuksella?

  Henkilötunnus on henkilökohtainen tieto, jota ei pidä jakaa ulkopuolisille. Kuitenkin tiettyjä palveluita voi tilata henkilötunnuksella tunnistautumalla. Näitä ovat esimerkiksi:

  Pankkipalvelut

  Henkilötunnuksella voi tunnistautua esimerkiksi verkkopankissa ja käyttää erilaisia pankkipalveluita, kuten tarkistaa tilin saldon, maksaa laskuja ja siirtää rahaa.

  Verkkokaupat

  Monet verkkokaupat vaativat henkilötunnuksen antamista tilauksen yhteydessä. Tämä varmistaa tilaajan henkilöllisyyden. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verkkokaupan turvallisuus ja luotettavuus, ennen kuin antaa henkilötunnuksen.

  Vakuutuspalvelut

  Vakuutusyhtiöt käyttävät henkilötunnusta tunnistaakseen asiakkaan ja laatiaakseen tarvittavat sopimukset. Tällä tavalla kaikki asiakkaan tiedot ovat yhden tunnisteen takana, mikä helpottaa sopimusten seuraamista ja mahdollisten vahinkojen käsittelyä.

  Terveyspalvelut

  Henkilötunnus on välttämätön tiedon rekisteröimisessä terveyspalveluiden käytön yhteydessä. Lääkärille mennessä henkilötunnus tallennetaan potilastietoihin ja se helpottaa hoitohenkilökunnan työtä muun muassa sairauspoissaolojen ja hoitojen seurannassa.

  Julkiset palvelut

  Henkilötunnus on tärkeä osa julkisia palveluita käytettäessä. Esimerkiksi veroilmoitusta täytettäessä henkilötunnus on välttämätön tieto. Myös vuokra-asuntoa hankkiessa henkilötunnus on tarpeen, jotta asukkaan luottotiedot saadaan tarkistettua.

  Mitä riskit henkilötunnuksen jakamisessa ovat?

  Henkilötunnuksen antaminen ulkopuolisille voi johtaa henkilöllisyys- ja tietovarkauksiin sekä taloudellisiin tappioihin. Siksi on tärkeää käyttää henkilötunnusta turvallisesti ja vain virallisissa tarkoituksissa. Esimerkiksi sähköpostitse tai lähetetyissä tekstariviesteissä henkilötunnusta ei kannata jakaa.

  Yhteenveto

  Henkilötunnus on tärkeä osa suomalaista arkea monessa eri asiassa. Se helpottaa eri palveluiden käyttöä ja asiointia, kun henkilöllisyys on varmistettu asianmukaisesti. Tärkeää on kuitenkin käyttää henkilötunnusta turvallisesti ja vain virallisiin tarkoituksiin, jotta henkilöllisyys- ja tietoturvariskit saadaan minimoiduksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.