Mitä Voi Tehdä Piimästä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4042

  +

  Mitä voi tehdä piimästä?

  Mikä on piimä?

  Piimä on maitotuote, joka on peräisin hapankaalibakteerien käymisestä maidossa. Maku on hapahko ja juokseva koostumus on hieman paksumpi kuin maito. Piimä sisältää paljon hyviä bakteereja, jotka ovat hyväksi ruoansulatukselle. Sitä voi käyttää moniin tarkoituksiin kokkaamisessa ja leivonnassa.

  1. Leivonta

  Piimästä voi tehdä erinomaista leipää, sämpylöitä ja pullia. Sen hapahko maku antaa leivonnaisille miellyttävän maun ja tekee niistä helpommin sulavia. Piimä sopii hyvin myös pannukakkujen ja muffinssien valmistukseen.

  2. Ruuanlaitto

  Piimä sopii mainiosti moniin eri ruokiin. Se antaa ruualle miellyttävän hapokkaan maun ja tekee siitä helpommin sulavan. Piimää voi käyttää marinoimiseen, kastikkeiden maustamiseen ja salaattikastikkeisiin.

  3. Juomaksi

  Piimä on myös terveellinen vaihtoehto juomaksi. Se on erityisen hyvä juoma kuuman päivän jälkeen, sillä se auttaa pitämään nestetasapainon kunnossa. Piimässä on myös runsaasti proteiinia ja kalsiumia, mikä tekee siitä loistavan juomaparin esimerkiksi hedelmien kanssa.

  4. Terveyskauneudenhoito

  Piimä sisältää runsaasti hyödyllisiä bakteereja, jotka ovat hyväksi suolistolle. Niitä voi käyttää myös ihonhoidossa. Piimään voi kastaa vanulapun ja pyyhkiä sillä kasvot. Piimä auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja tekee ihosta pehmeämmän.

  5. Kasvien hoito

  Piimä on myös hyvä apu kasvien hoidossa. Kasvit saavat piimästä ravinteita ja hyödyllisiä bakteereita, jotka auttavat niitä kasvamaan ja kehittymään terveinä. Piimä voidaan sekoittaa kasteluveden kanssa tai levittää suoraan multaan.

  Yhteenveto

  Piimä on monikäyttöinen ja terveellinen ruoka-aine, jota voi käyttää moniin tarkoituksiin. Siitä voi valmistaa leivonnaisia, käyttää ruoanlaitossa, juomaksi ja kauneudenhoitoon. Piimä sopii myös kasvien hoitoon, sillä se sisältää paljon ravinteita ja hyödyllisiä bakteereita. Kannattaa siis suosia piimää ruokavaliossaan ja hyödyntää sen monipuolisia ominaisuuksia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.