Mitä Voi Ostaa Firman Piikkiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3847

  +

  Mitä Voi Ostaa Firman Piikkiin

  Moni Suomessa asuva ihminen saattaa joskus tulla tilanteeseen, jossa pitäisi ostaa jotakin työpaikan tarpeisiin, mutta ei ole varma, onko se sallittua ja kuinka paljon siitä voi laskuttaa yritykselle. Seuraavassa kerromme yleisimmistä asioista, jotka voi ostaa firman piikkiin.

  1. Toimistotarvikkeet

  Yleisimpiä asioita, joita työpaikalla voidaan ostaa yrityksen varoilla, ovat erilaiset toimistotarvikkeet, kuten paperit, kynät, tulostinmusteet ja post-it-laput. Tämän tyyppiset hankinnat ovat yleensä pieniä ja kohtuullisia, eikä niistä yleensä tarvitse kysyä erikseen lupaa.

  2. Työvaatteet

  Mikäli työpaikalla vaaditaan erityisiä työvaatteita, kuten turvakengät, suojapuvut tai erikoisesti logolla varustetut työasut, voidaan nämä yleensä ostaa yrityksen varoilla. Tällaiset hankinnat ovat yleensä selkeitä ja hyväksyttyjä.

  3. Työmatkat

  Joskus työpaikalla saatetaan joutua matkustamaan, jolloin esim. hotellimajoitus tai ravintola-lasku voi olla tarpeen. Työmatkoihin liittyvät kulut, kuten matkaliput ja taksimatkat, voidaan myös yleensä maksaa yrityksen varoista. On kuitenkin hyvä selvittää etukäteen, millaisista kuluista voi pyytää korvausta ja millaisista ei.

  4. Koulutukset ja konferenssit

  Työnantaja voi yleensä maksaa työntekijöidensä osallistumisesta erilaisiin koulutuksiin ja konferensseihin, jotka liittyvät heidän työhönsä. Tällaisia kuluja on hyvä neuvotella työnantajan kanssa etukäteen.

  5. Teknologiatuotteet

  Yritykset voivat myös ostaa erilaisia teknologiatuotteita työntekijöidensä käyttöön. Esimerkiksi tietokoneet, puhelimet, työskentelyohjelmat ja muut tekniset apuvälineet ovat yleensä hyväksyttyjä hankintoja, jos niitä tarvitaan työtehtävien hoitamiseen.

  On hyvä huomioida, että hankintojen pitää liittyä selkeästi työpaikan tarpeisiin ja olla kohtuullisia summiltaan. Mikäli hankinta poikkeaa normaalista yrityksen toiminnasta, siihen kannattaa pyytää esimiehen hyväksyntä.

  Lisäksi on hyvä pitää huoli siitä, että kaikki yrityksen varoilla tehdyt hankinnat kirjataan oikein. Näin ehkäistään mahdolliset väärinkäytökset ja varmistetaan yrityksen taloudenpidon oikeellisuus.

  Kaiken kaikkiaan, kunhan hankinnat ovat tarpeellisia työtehtävien suorittamiselle ja ne ovat kohtuullisia määrältään, voi monia asioita ostaa yrityksen piikkiin. Ole kuitenkin tarkkana ja neuvottele etukäteen, mikäli olet epävarma jonkin hankinnan sallittavuudesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.