Mitä Voi Askarrella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1486

  +

  Mitä Voi Askarrella Suomessa Asuville Ihmisille

  Suomi on maa, joka on tunnettu monipuolisesta luonnostaan ja rikkaasta kulttuuriperinteestään. Askarteleminen on harrastus, joka yhdistää molempia näitä elementtejä ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ilmaista omaa luovuuttaan.

  Koriste-esineet kotiin

  Kotia voi koristaa monin eri tavoin askartelemalla persoonallisia koriste-esineitä. Esimerkiksi käpyjä, käppyröitä ja muita luonnonmateriaaleja voi helposti muokata yksilölliseen muotoon ja kiinnittää styroksiin. Myös paperista, langasta ja kankaasta saa helposti erilaisia koristeita, kuten tyynyjä, koreja ja seinähengareita.

  Elävät kukka-asetelmat

  Kukka-asetelmien tekeminen on suosittu askarteluharrastus Suomessa. Kukkakauppojen lisäksi myös luonnosta löytyy paljon erilaisia kasveja, joita voi käyttää asetelmien tekemisessä. Asetelmia on helppo tehdä esimerkiksi erilaisiin pulloihin tai purkkeihin, jotka voi täyttää vedellä ja asetella kasvit niihin.

  Luontoaiheiset kortit ja kuvat

  Luonto on suuri inspiraation lähde askartelulle. Luontoaiheisia kortteja ja kuvia voi tehdä esimerkiksi lehdistä, kukista ja pienistä kivistä. Askartelukauppojen ja kirjastojen valikoimasta löytyy myös paljon erilaisia töitä, joita voi hyödyntää omaan käyttöön tai antaa lahjana ystävälle.

  Piirustus ja maalaus

  Piirtäminen ja maalaus ovat perinteisiä taiteenlajeja, jotka antavat mahdollisuuden ilmaista luovuuttaan. Suomalainen maisema tarjoaa upeat puitteet piirustukselle ja maalaukselle. Myös perinteiset suomalaiset kuvitukset, kuten kansanomaiset kuviot ja eläinhahmot, voivat olla hyvä lähtökohta piirtämiselle ja maalaamiselle.

  Kuva- ja tekstiilityö

  Kankaanpainanta, neulonta ja virkkaus ovat muita harrastuksia, joiden parissa voi viettää tuntikausia. Nämä käsitöiden lajit tarjoavat mahdollisuuden luoda omaa tyyliä hyödyntämällä erilaisia kuvioita ja värejä. Erilaisia tekstiilityön töitä ovat esimerkiksi sukat, villapaidat ja huovutus.

  Kokkaus ja leivonta

  Kokkaus ja leivonta ovat askartelun tapoja, joissa saa tehdä jotain hyödyllistä samalla kun käyttää omaa luovuuttaan. Ruokien, kuten leivonnaisien ja kakkujen, koristelu on hieno tapa ilmaista omaa luovuuttaan. Suomalainen keittiö on monipuolinen ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia ruoan askarteluun.

  Lopuksi

  Askartelu on tapa ilmaista omaa luovuuttaan monin eri tavoin, ja Suomi on täynnä erilaisia mahdollisuuksia askarrella. Näiden erilaisten harrastusten parissa on helppo viettää monta tuntia ja luoda jotain uutta ja kaunista.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.