Mitä Vitamiineja Iho Tarvitsee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1745

  +

  Mitä vitamiineja iho tarvitsee?

  Iho on ihmisen suurin elin, ja sen terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä kaikille. Vitamiinit ovat tärkeitä ravintoaineita ihon terveyden ylläpitämiseksi, ja vitamiinipuutos voi vaikuttaa ihon terveyteen negatiivisesti. Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä vitamiineja iho tarvitsee ja mistä niitä voi saada.

  A-vitamiini

  A-vitamiini on tärkeä vitamiini ihon kasvulle ja uudistumiselle sekä ihon terveyden ylläpitämiselle. Se auttaa myös ehkäisemään aknea ja ihotulehduksia. A-vitamiinin puute voi aiheuttaa ihon kuivumista, ryppyjä ja pigmenttiläiskiä.

  A-vitamiinia saa mm. porkkanasta, bataatista, keltuaisesta ja maksasta.

  C-vitamiini

  C-vitamiini on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Se myös edistää ihon paranemista ja auttaa vähentämään pigmenttiläiskiä. C-vitamiinin puute voi aiheuttaa ihon haalistumista, kuivuutta ja ennenaikaista vanhenemista.

  C-vitamiinia saa mm. sitrushedelmistä, marjoista, paprikoista ja parsakaalista.

  D-vitamiini

  D-vitamiini on tärkeä auringonvalon avulla muodostuva vitamiini, joka auttaa kehoa imeyttämään kalsiumia ja fosforia, mikä vahvistaa luita ja hampaita. D-vitamiinin puute voi kuitenkin aiheuttaa ihon kuivumista ja haalistumista.

  D-vitamiinia saa auringonvalon lisäksi mm. kalasta, kananmunista ja maitotuotteista.

  E-vitamiini

  E-vitamiini on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Se myös auttaa parantamaan ihon kosteustasapainoa ja ehkäisee ihovaurioita. E-vitamiinin puute voi aiheuttaa ihon kuivumista ja ennenaikaista vanhenemista.

  E-vitamiinia saa mm. pähkinöistä, siemenistä, kasviöljyistä ja vihreistä lehtivihanneksista.

  B-vitamiinit

  Useat eri B-vitamiinit, kuten B3-, B5- ja B12-vitamiinit, ovat tärkeitä ihon terveyden ylläpitämiselle. Ne auttavat mm. vähentämään tulehduksia ja parantamaan ihon kosteustasapainoa. B-vitamiinien puute voi aiheuttaa ihon kuivumista, halkeilua ja punoitusta.

  B-vitamiineja saa mm. lihasta, kalasta, pavuista, täysjyväviljasta ja pähkinöistä.

  Yhteenveto

  Ihon terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä kaikille, ja vitamiinit ovat tärkeitä ravintoaineita ihon terveyden ylläpitämiseksi. A-vitamiini auttaa ihon kasvua ja uudistumista sekä ehkäisee aknea ja ihotulehduksia, C-vitamiini auttaa suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä, D-vitamiini auttaa kehoa imeyttämään kalsiumia ja fosforia ja vahvistaa luita ja hampaita, E-vitamiini auttaa suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja parantamaan ihon kosteustasapainoa ja B-vitamiinit auttavat vähentämään tulehduksia ja parantamaan ihon kosteustasapainoa.

  On tärkeää huolehtia riittävästä vitamiinien saannista ruokavalion avulla, sillä vitamiinipuutos voi vaikuttaa ihon terveyteen negatiivisesti. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti erilaisia hedelmiä, vihanneksia, marjoja, pähkinöitä, siemeniä, täysjyväviljaa, lihaa, kalaa ja maitotuotteita, auttaa varmistamaan, että iho saa tarvitsemansa vitamiinit. Jos olet huolissasi vitamiinien saannista tai kärsit ihovaivoista, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.