Mitä Vapaamuurarit Tekevät

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2134

  +
  Mitä Vapaamuurarit Tekevät?

  Vapaamuurariuden salaperäisyys on herättänyt uteliaisuutta ja ehkä jopa pelkoa monissa ihmisissä. Mutta mitä Vapaamuurarit oikeastaan tekevät ja miksi tämä järjestö kiinnostaa niin monia ihmisiä ympäri maailmaa?

  Vapaamuurariudella on perinteisesti ollut paljon salaisuuksia, jotka on varjeltu tarkoin jäsenten keskuudessa. Tällä hetkellä järjestö on kuitenkin jonkin verran avoimempi ja sen toiminta on julkista.

  Perinteisesti Vapaamuurarit ovat olleet miespuolisia, mutta nykymaailmassa myös naiset voivat liittyä tähän järjestöön. Vapaamuurarit kokoontuvat säännöllisesti ”loosi” -nimisissä ryhmissä, joissa he käsittelevät erilaisia henkisiä, filosofisia ja moraalisia kysymyksiä.

  Vapaamuurarit sanovat toimivansa ”hengellisen kasvun tukemiseksi” ja käyttävänsä rituaaleja, symboliikkaa ja vertauskuvia auttaakseen jäseniä ymmärtämään omaa henkistä matkaansa. Tässä mielessä Vapaamuurarit ovat eräänlainen ”henkinen klubi” tai ”veljeskunta”.

  Vapaamuurariudella on myös pitkä historia poliittisena ja yhteiskunnallisena liikkeenä. Järjestön perinteisiin kuului ennen muinoin vahvasti salaliittomaisia juonia, ja Vapaamuurarit ovatkin usein liitetty erilaisiin yhteiskunnallisiin ja poliittisiin käänteisiin.

  Nykyään Vapaamuurarien toiminta on kuitenkin enimmäkseen rauhallista ja hyväntekeväisyyteen keskittynyttä. Järjestö auttaa erilaisia kansalaisjärjestöjä ja hyväntekeväisyysjärjestöjä tukemalla esimerkiksi koulutus-, terveys- ja ympäristöhankkeita.

  Vaikka Vapaamuurarius on yleensä avoin kaikille, jäseneksi hyväksyminen on melko tiukka prosessi. Jäseneksi voi hakea kuka tahansa, joka jakaa järjestön periaatteet ja arvot. Jäseneksi pyrkijöiden tulee käydä läpi haastatteluprosessi, jossa heidän persoonallisuuttaan, arvojaan ja motivaatioitaan arvioidaan. Lisäksi jäseneksi hyväksyminen edellyttää usein suosittelijan, joka on jo Vapaamuurari.

  Vapaamuurarien toimintaan liittyy monia salaperäisiä elementtejä, kuten salasanat, salamerkit ja erityinen pukeutuminen. Näiden elementtien takana on kuitenkin syvällinen filosofia, jonka tarkoitus on auttaa jäseniä saavuttamaan henkinen kasvu ja kehitys.

  Lopuksi, vaikka Vapaamuurarius voi olla hämmentävää ja mystistä ulkopuolisille, järjestö on oikeasti hyvin rauhallinen ja hyväntekeväinen. Sen tarkoitus on auttaa jäseniä kasvamaan henkisesti ja kehittämään omaa elämäänsä sekä tarjota tärkeä tukiverkosto, joka perustuu yhteisiin arvoihin ja filosofiaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.