Mitä Urpiainen Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #4856

  +

  Mitä Urpiainen Syö? Tuliko Mysteeri Ratkaistua?

  Mikä on Urpiainen?

  Kukapa ei olisi nähnyt värikkäitä lintuja omassa pihassaan tai metsässä, joissa pieni kirjavapikkulintu pomppii edestakaisin oksista oksiin leikkisän oloisesti? Tämä pieni linnunen on yleensä Urpiainen. Urpiaiset ovat pieniä, mutta näiden värikkäiden linnusten hupaisa käytös saa ne näkymään paljon isommilta.

  Mitä Urpiainen Syö?

  Urpiainen on pääasiassa siemensyöjä. Se syö erilaisia siemeniä, pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä. Urpiainen on erittäin taitava pehmentämään siemenkuoria nokallaan. Lisäksi lintu syö hyönteisiä, kuten kärpäsiä, perhosia, kovakuoriaisia, luteita ja hämähäkkejä.

  Urpiainen on tunnettu siitä, että se voi hyvin syödä kontteja ja kookosrasvaa. Lintujen ystävät voivat rohkeasti tarjota rangon rippeitä, talia ja jyviä Urpiaiselle ruokinnalla.

  Urpiainen loukkaantuu helposti, joten se on erittäin herkkä ruokkimiselle.

  Kuinka Urpiainen Syö?

  Urpiainen syö usein pieniä palasia ruokaa useita kertoja päivässä. Yksi tapa havaita Urpiaisen ruokailutapa on seurata, kuinka paljon sillä on ruokaa nokassaan. Kun lintu on syönyt pari siementä tai muuta pientä palaa, se lentää takaisin sekä kerää lisää ravintoa.

  Urpiainen kuluttaa päivittäin noin neljäkymmentä prosenttia kehonsa painosta ruokaa etsiessä. Se on ylivoimainen määrä, joka osoittaa, kuinka tärkeää pitää Urpiaiselle tarjolla ravintoa talvikuukausien aikana.

  Muualla maailmassa esiintyvät Urpiaiset

  Urpiaisia elää Yhdysvalloissa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa. Jokaisella näistä alueista on oma lajiryhmänsä. Suomessa yleisin on kirjosieppo, joka on puna-ruskea ja mustahtavan harmaa. Urpiainen, joka on populaarikulttuurin kuuluisimpia lintuja, on Suomen toiseksi eniten havaittu lintulaji.

  Urpiaisen tunnistaminen on helppoa niiden kirjavan värityksen ansiosta. Linnun sulkien värit ovat yleensä oranssi, keltainen, musta, harmaa ja valkoinen.

  Johtopäätökset

  Urpiaiset ovat viehättäviä pikkulintuja, joiden käytös on aina hupaisa. Nämä pienet siemensyöjät rakastavat ruokkivia oksia ja herkullisia kontteja. Urpiaisille on tärkeää tarjota ruokaa myös talvikuukausina, jolloin ravinnon löytäminen on hankalampaa.

  Jos haluat houkutella Urpiaisia pihaasi, voit laittaa tarjolle siemeniä, pähkinöitä, kontteja ja talia. Voit myös rakentaa linnunpöntön, johon Urpiainen voi pesiä. Urpiaisen ruokkiminen on antoisaa ja ilahduttavaa, kun saat seurata näitä hupaisia pikku lintuja aivan läheltä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.