Mitä Uima Altaan Alle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #833

  +
  Mitä Uima-Altaan Alle?

  Suomessa elämä kesäisin on vahvasti sidoksissa uimiseen. Monilla ihmisillä on oma uima-allas takapihallaan, joka tarjoaa oivan mahdollisuuden viettää rentouttavia hetkiä ja viilentäytyä kuumina kesäpäivinä. Mutta mitä uima-altaan alle tulisi laittaa? Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät seikat, joita kannattaa huomioida altaan alla olevan materiaalin valinnassa.

  Betoni, muovi vai vaneri?

  Suuri osa uima-altaista rakennetaan betonista, jolloin altaan alle tulee myös betoninen pohja. Betonilattia on kestävä ja pitkäikäinen vaihtoehto, mutta sen asentaminen on melko kallista ja vaatii ammattitaitoisen tekijän. Myös muovinen altaan alle laitettava materiaali on yleinen vaihtoehto. Muovi on kestävää ja helppohoitoista, mutta se on myös melko kallis. Käytännöllinen ja taloudellinen vaihtoehto altaan alle on vaneri. Vaneri on edullinen materiaali, joka kestää hyvin kosteutta. Vanerin päälle on helppo asentaa erilaisia suojauksia, kuten kumimattoja tai huopa.

  Suojaa pohja ennen altaan asennusta

  Ennen altaan asennusta lattia- ja seinäpinnat on syytä käsitellä suojaavalla aineella. Tämä suojaa betonilattiaa tai vaneripohjaa kosteudelta ja ehkäisee kosteutta imevän materiaalin rakenteisiin imeytymistä. Myös mahdolliset saumat ja liitokset on huolellisesti tiivistettävä. Näin estetään kosteuden pääsy altaan alle, joka voi aiheuttaa vakavia vaurioita.

  Altaan alle sopiva eriste

  Altaan alle tuleva eriste on tärkeä osa altaan rakenteita. Eriste eristää altaan ja sen ympärillä olevan maaperän toisistaan, mikä auttaa pitämään lämpötilan altaan sisällä halutulla tasolla. Hyvä eriste myös vähentää kosteuden aiheuttamia vaurioita ja ehkäisee hometta. Optimaalinen eristysmateriaali on ekstrudoitu polystyreeni (XPS), joka on kestävä ja kestää korroosiota. XPS-eristeen ympärillä voidaan käyttää kosteutta kestävää polyeteenikalvoa, joka estää kosteuden pääsyn eristeen sisään.

  Altaan alle suojamatto

  Altaan alle tulisi aina asentaa suojamatto, joka suojaa altaan pohjaa kolhuilta ja mahdollisilta naarmuilta. Suojamatto on edullinen mutta tärkeä osa altaan rakenteita. Se estää altaan pohjan vaurioitumisen, tarjoten suojaa altaan kannalta vahingoittavilta tekijöiltä.

  Yhteenveto

  Oikein valittu ja asennettu uima-altaan alle tuleva materiaali ja suojaus takaavat altaan pitkän käyttöiän ja huoltovapaan käytön. Altaan alle tulee mieluiten valita kestävä ja tarpeeksi kosteudenkestävä materiaali, joka suojaa altaan sisältä kosteudelta ja vaurioilta. Muista myös huolehtia kosteudeneristyksestä ja suojata altaan pohja asianmukaisesti. Näiden huomioiden avulla voit nauttia uima-altaan virkistävästä vedestä koko kesän ajan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.