Mitä Työtodistuksessa Tulee Lukea

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1269

  +

  Mitä Työtodistuksessa Tulee Lukea

  Työtodistus on tärkeä dokumentti, jonka avulla työntekijä voi osoittaa osaamisensa ja työkokemuksensa. Työnantajan tulee antaa työtodistus lain mukaan, kun työsuhteen päättymisestä on kulunut kaksi viikkoa. Työtodistuksesta tulee käydä ilmi työsuhteen kesto, tehtävät ja vastuualueet, mutta myös muilla seikoilla on merkitystä. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä työtodistuksessa tulee ehdottomasti lukea.

  Työsuhteen kesto

  Yksi keskeisimmistä tiedoista työtodistuksessa on työsuhteen kesto. Tämä tulee ilmoittaa sekä päivämääränä että kuukausina tai vuosina. Työsuhteen kesto kertoo työntekijän sitoutumisesta työpaikkaan ja siitä, miten pitkään hän on viihtynyt työpaikalla.

  Työtehtävät ja vastuualueet

  Työtodistuksesta tulee käydä ilmi, mitä tehtäviä ja vastuualueita työntekijä on hoitanut. Tämä auttaa työnhakijaa osoittamaan osaamisensa ja kokemuksensa. Lisäksi työtehtävien ja vastuualueiden mainitseminen auttaa tulevia työnantajia arvioimaan, miten hyvin työnhakija sopisi tehtävään ja millaisia taitoja hänellä on.

  Työntekijän suoritukset

  Työtodistuksessa tulee mainita myös työntekijän suoritukset ja saavutukset työssään. Tämä voi olla esimerkiksi myyntilukujen kasvu tai erikoistehtävien suorittaminen. Työntekijän suoritukset voivat olla ratkaisevia, kun tuleva työnantaja arvioi työnhakijan soveltuvuutta työpaikkaan.

  Työntekijän käytös ja yhteistyökyky

  Työtodistukseen tulee kirjata myös työntekijän käytös ja yhteistyökyky työpaikalla. Tämä on tärkeää, sillä tulevan työnantajan tulee arvioida, millainen työntekijä on työpaikalla ja miten hän toimii yhteistyössä muiden kanssa.

  Palkka ja työaika

  Työtodistukseen tulee merkitä myös palkka ja työaika työsuhteen aikana. Tämä on tärkeää, sillä tuleva työnantaja haluaa tietää, millaisesta palkkatasosta on kyse ja millaiset työolot ovat olleet työpaikalla.

  Muut seikat

  Työtodistuksesta voi käydä ilmi myös muita seikkoja, kuten esimerkiksi työnantajan antama palaute tai erityiset projektisuoritukset. Näiden mainitseminen voi olla hyödyllistä työnhakijan näkökulmasta, jotta tuleva työnantaja saa paremman käsityksen työnhakijan soveltuvuudesta tehtävään.

  Yhteenveto

  Työtodistuksen sisältö on tärkeä työntekijän osaamisen ja kokemuksen osoittamisessa. Työtodistuksessa tulee ehdottomasti mainita työsuhteen kesto, työtehtävät ja vastuualueet, työntekijän suoritukset, käytös ja yhteistyökyky, palkka ja työaika. Lisäksi työtodistukseen voi mainita muita seikkoja, kuten työnantajan palaute tai projektisuoritukset. Työtodistuksen huolellinen ja selkeä kirjoittaminen auttaa työnhakijaa osoittamaan osaamisensa ja vakuuttamaan tulevat työnantajat.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.