Mitä Työtodistuksen Pitää Sisältää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #4760

  +

  Mitä Työtodistuksen Pitää Sisältää?

  Työtodistus on tärkeä asiakirja, jota työntekijöille annetaan työsuhteen päättyessä. Sen sisältöön tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä se todistaa työntekijän työkokemuksen ja taidot. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä työtodistuksen pitää sisältää.

  Työtodistuksen perusasiat

  Työtodistuksen pitää sisältää työntekijän henkilötiedot, työsuhteen keston sekä työnantajan yhteystiedot. Tärkeää on myös mainita, minkä tyyppistä työtä työntekijä on tehnyt. Työtodistukseen merkitään yleensä tehtävänimike tai -kuvaus.

  Työsuhteen kesto

  Työtodistuksessa pitää ilmoittaa työsuhteen kesto, eli milloin työ on alkanut ja päättyi. Työnantajan tulee mainita myös mahdolliset keskeytykset työsuhteessa, kuten esimerkiksi äitiys- tai vanhempainvapaat.

  Työtehtävät ja vastuualueet

  Työtodistukseen on hyvä kirjata työtehtävien lisäksi myös vastuualueet ja saavutukset. Näin työnantaja voi kertoa tarkemmin työntekijän osaamisesta ja ammattitaidosta. Myös tiimin koosta ja projektien laajuudesta voi olla hyödyllistä mainita.

  Arvio työsuorituksesta

  Työtodistus antaa mahdollisuuden arvioida työntekijän osaaminen ja työskentely. Työnantaja voi kertoa, miten työntekijä on onnistunut tehtävissään ja miten hän on kehittynyt työsuhteen aikana. Työntekijän käytös ja yhteistyökyky on myös hyvä mainita, mikäli työntekijä on erityisen hyvä kommunikoimaan tai työskentelemään tiimissä.

  Yrityksen suositus

  Työtodistuksessa on hyvä mainita myös työnantajan suositus. Suositus voi olla yleinen tai se voi olla suunnattu tiettyyn tehtävään tai alaan. Suositus kertoo, millaisena työnantaja pitää työntekijän ammattitaitoa ja kyvykkyyttä. Tämä on tärkeää, sillä suositus voi vaikuttaa tulevaan työllistymiseen.

  Päätös

  Työtodistus päättyy työnantajan nimenkirjoitukseen ja päivämäärään. Työtodistuksen pitää olla ajan tasalla työsuhteen oikeellisuuden ja tarkkuuden vuoksi. On myös tärkeää, että työtodistus annetaan kohtuullisen ajan sisällä työsuhteen päättymisen jälkeen.

  Yhteenveto

  Työtodistus on tärkeä osa työkokemusta ja se kannattaa pyytää työsuhteen päättyessä. Työtodistuksen sisältö on tärkeä, sillä se todistaa työntekijän taidot ja ammattitaidon. Työtodistukseen tulee aina merkitä henkilötiedot, työsuhteen kesto sekä työnantajan yhteystiedot. Muita asioita, jotka olisi hyvä sisällyttää työtodistukseen ovat saavutukset, vastuualueet ja työtehtävät sekä arvio työsuorituksesta ja suositus tulevaa työllistymistä ajatellen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.