Mitä Työsopimuksessa Pitää Olla

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2467

  +

  Mitä Työsopimuksessa Pitää Olla?

  Työsopimus on työnantajan ja työntekijän välinen sopimus, joka määrittää työsuhteen ehdot. Se on tärkeä dokumentti, joka turvaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet työsuhteen aikana. Tämä artikkeli käsittelee, mitä työsopimuksessa pitää olla Suomessa asuvien ihmisten näkökulmasta.

  Työsopimuksen pääkohdat

  Työsopimuksessa pitää olla seuraavat pääkohdat:

  1. Työnantajan ja työntekijän tiedot: Työsopimus pitää aloittaa yleensä tällä osiolla, joka sisältää esimerkiksi työnantajan ja työntekijän nimen ja yhteystiedot sekä työpaikan osoitteen. Lisäksi sopimuksessa tulee mainita työsuhteen kesto.

  2. Työtehtävät ja työaika: Työsopimuksessa pitää tarkkaan määrittää työtehtävät ja työnkuvaus. Lisäksi siinä tulee olla maininta työajan pituudesta ja työskentelyajasta. Työhön voi kuulua myös ylitöitä, varallaoloaikaa tai muita erityisolosuhteita, joten nämäkin pitää ottaa huomioon.

  3. Palkkaus: Työsopimuksessa pitää määritellä palkkauksen suuruus ja maksaminen. Siinä tulee myös maininta mahdollisista lisistä ja bonuksista sekä tieto lomarahasta.

  4. Työsopimuksen irtisanominen ja purkaminen: Työsopimuksessa tulee mainita, mihin asti sopimusta voidaan irtisanoa tai irtisanomisaika. Siinä tulee myös maininta perusteista, joiden perusteella työsopimuksen voi purkaa välittömästi.

  5. Työsuhteen ehdoista poikkeavat asiat: Työsopimuksessa pitää mainita kaikki työsuhteen ehdoista poikkeavat asiat, kuten mahdollinen koeaika ja työsuhteen ehdot määräajan päättyessä. Lisäksi siinä voi olla muitakin erityisehtoja.

  Työsopimuksen laillisuus ja oikeusvaikutukset

  Työsopimuksen tulee olla laillinen ja sen pitää olla tehty yhteisymmärryksessä työnantajan ja työntekijän välillä. Lisäksi sen pitää noudattaa Suomen työlainsäädäntöä ja muita alan määräyksiä.

  Työsopimuksen oikeusvaikutukset ovat merkittäviä. Työntekijä on velvollinen noudattamaan sopimuksen ehtoja, ja työnantaja vastaavasti pitää noudattaa sopimuksen velvoitteita. Lisäksi työsopimus määrittää työsuhteen keston ja sen ehdot, joten se on tärkeä dokumentti myös mahdollisissa riitatilanteissa.

  Johtopäätökset

  Työsopimus on tärkeä dokumentti, joka määrittää työsuhteen ehdot. Sen pääkohdat ovat työnantajan ja työntekijän tiedot, työtehtävät ja työaika, palkkaus, työsopimuksen irtisanominen ja purkaminen sekä työsuhteen ehdoista poikkeavat asiat. Työsopimus pitää olla laillinen ja sen pitää noudattaa Suomen työlainsäädäntöä ja alan määräyksiä. Työsopimus on tärkeä dokumentti myös mahdollisissa riitatilanteissa, joten sen tarkkaan sisältöön kannattaa kiinnittää huomiota.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.