Mitä Turkkilaisesta Jogurtista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #4757

  +
  Mitä turkkilaisesta jogurtista kannattaa tietää?

  Turkkilainen jogurtti on noussut viime vuosina suosioon terveellisyytensä ansiosta. Mutta mitä turkkilaisesta jogurtista oikein kannattaa tietää?

  Mikä tekee turkkilaisesta jogurtista erilaisen?

  Turkkilainen jogurtti on perinteisesti tehty lampaanmaidosta, kun taas tavallinen jogurtti käyttää yleensä lehmänmaitoa. Tämä tekee turkkilaisesta jogurtista paksumpaa ja täyteläisempää kuin tavallisesta jogurtista. Turkkilaisessa jogurtissa myös maitohappokäyminen on pidempi, jolloin sokerit hajoavat enemmän ja happamuus kasvaa. Tämä tekee jogurtista myös hieman hapokkaamman maun.

  Onko turkkilainen jogurtti terveellisempää kuin tavallinen jogurtti?

  Turkkilainen jogurtti on terveellistä ravintoa, sillä se sisältää vähemmän sokeria kuin tavallinen jogurtti ja samalla enemmän proteiinia. Proteiini auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pidempään yllä kuin sokeri, joten turkkilainen jogurtti sopii hyvin vaikkapa aamupalaksi. Lisäksi turkkilaisessa jogurtissa on probiootteja, mikä voi tukea suoliston hyvinvointia.

  Miten turkkilaista jogurttia käytetään ruoanlaitossa?

  Turkkilaista jogurttia voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Se sopii esimerkiksi dippeihin, salaatinkastikkeisiin, marinadeihin ja smoothieihin. Turkkilaista jogurttia voi myös käyttää tavallisen jogurtin tapaan smoothieiden, puuron ja granoloiden kanssa. Jos haluat käyttää turkkilaista jogurttia ruuanlaitossa, kannattaa valita vähärasvainen tai rasvaton versio.

  Mistä turkkilaista jogurttia voi ostaa?

  Turkkilaista jogurttia löytyy nykyään useimmista kaupoista. Makuja ja rasvaprosentteja on vaihtelevasti tarjolla. Jos haluat kokeilla perinteistä turkkilaista jogurttia, kannattaa ehkä suunnata etniseen ruokakauppaan. Siellä valikoima voi olla laajempi ja monipuolisempi.

  Miten turkkilaista jogurttia säilytetään?

  Turkkilainen jogurtti säilyy parhaiten jääkaapissa. Kiinnitä huomiota pakkauksessa olevaan viimeiseen käyttöpäivään ja pidä jogurtti viileässä ennen käyttöä. Jos jogurtti on avattu, se tulisi käyttää hyvissä ajoin sen jälkeen, kun pakkauksen sinetti on rikkoutunut.

  Lopuksi

  Turkkilainen jogurtti on terveellinen ja monipuolinen ruoka-aine, joka sopii niin aamupalaksi kuin ruoanlaittoonkin. Se sisältää vähemmän sokeria ja enemmän proteiinia kuin tavallinen jogurtti, mikä voi auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pidempään yllä. Jos haluat kokeilla jotain uutta, turkkilainen jogurtti voi olla hyvä valinta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.