Mitä Turkista Kannattaa Ostaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4749

  +
  Mitä Turkista kannattaa ostaa?

  Turkki on monelle suomalaiselle tuttu lomakohde, ja sieltä löytyykin paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Turkissa on runsaasti erilaisia markkinoita ja basaareja, joissa voi tehdä hyviä löytöjä.

  Matkamuistot

  Ensimmäisenä tulevat mieleen matkamuistot. Niitä löytyy jokaiselta turistikadulta, mutta suosittelemmekin etsimään pieniä basaareja tai erikoisliikkeitä. Siellä voi törmätä todella kauniisiin käsitöihin, kuten nahkatuotteisiin tai hopeakoruun. Matkamuisto sopii hyvin lahjaksi ystävälle tai perheenjäsenelle kotiin vietäväksi.

  Pyyhkeet

  Toinen hyödyllinen ostos on pyyhe. Turkissa on runsaasti eri värisiä ja kuvioisia pyyhkeitä tarjolla. Voit valita valikoimasta mieleisesi ja ottaa sen mukaasi rannalle, uima-altaalle tai saunaan. Lapsille löytyy myös lapsille suunnattuja pyyhkeitä, joissa on söpöjä eläinhahmoja.

  Mausteet ja tee

  Mausteet ja tee ovat myös Turkista ostettavia tuotteita. Turkkilaiset ovat tunnettuja mausteiden käytöstä ja siksi sieltä löytyykin laaja valikoima erilaisia mausteita. Voit valita mieleisesi mausteet ja tuoda ne tuliaisiksi tai käyttöön omaan ruuanlaittoosi. Samoin teen ystävät löytävät Turkista laadukkaita teelaatuja.

  Mallorcan matkat

  Lasi- ja posliinituotteet

  Turkki tunnetaan myös laadukkaista lasi- ja posliinituotteistaan. Voit vierailla paikallisessa lasitehtaassa ja ostaa sieltä mieleisesi lasi- tai posliiniesine. Tuotteet ovat myös hyvä lahjaidea ja joissain liikkeissä saa tuotteisiin kaiverruksen tai maalauksen.

  Turkinpippuri

  Turkinpippuri on maailmankuulu makeinen ja yksi Turkista tuotava tuote. Vaikka makeinen onkin suomalaisille tuttu, maku on silti hieman erilainen. Voit ostaa Turkinpippuria kaupoista tai torilta kilohintaan.

  Vaatteet

  Vaateostoksia Turkin matkan aikana kannattaa tehdä paikallisista putiikeista. Sieltä löytää hyvin istuvia farkkuja ja takkeja, ja hinnat ovat usein edullisempia kuin Suomessa. Myös turkkilaiset vaatteet, kuten kimonot ja tunikat, ovat oivallinen matkaostos.

  Loppusanat

  Turkissa ostokset eivät keskity vain turisteille suunnattuihin myyntitiloihin. Matkan aikana kannattaa kiertää erilaisia basaareja, sisämarkkinoita ja paikallisia kauppoja. Niistä löytää aitoja paikallisia tuotteita ja hintataso on yleisesti edullisempi kuin suurkaupungeissa. Muista kuitenkin, että ostosten tekemisessä on aina tärkeää pitää mieli avoinna ja neuvotella hintoja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.