Mitä Tuorepastan Kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3191

  +
  H2: Tuorepastan valmistus

  Tuorepasta on herkullista ja sen valmistus on yllättävän helppoa. Voit valmistaa pastan itse aineksista tai ostaa valmiin pastataikinan. Pastan valmistamiseen tarvitset pastakoneen tai kaulimen, jolla pastataikinaa voi ohentaa. Kokoa pastasta joko nauhoja tai tortellineja. Keitä pasta suolavedessä ja tarjoile esimerkiksi itsetehdyn kastikkeen kanssa.

  H2: Kastikkeet tuorepastalle

  Tuorepastan kanssa kastikkeet ovat tärkeitä, sillä ne antavat pastalle makua ja rakennetta. Voit valmistaa itse esimerkiksi tomaattikastikkeen tai peston. Toinen hyvä vaihtoehto on käyttää valmiskastiketta, joita löytyy erilaisia kauppojen hyllyiltä. Kokeile rohkeasti erilaisia kastikkeita, kuten sieni-kermakastiketta tai sitruuna-valkosipulikastiketta.

  H2: Pastan lisukkeet

  Pastan kaveriksi sopivat erilaiset lisukkeet. Salaatit ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne tasapainottavat pasta-annosta ja tuovat raikkautta. Voit kokeilla erilaisia salaattikastikkeita, kuten balsamicoa tai sitruunaa. Toinen hyvä vaihtoehto on lisätä pasta-annokseen esimerkiksi juustoa tai pähkinöitä.

  H2: Juomat tuorepastan kanssa

  Tuorepastan juomaksi sopii hyvin esimerkiksi punaviini. Suosittuja valintoja ovat esimerkiksi Chianti tai Barolo. Valkoviini tai roseviinikin sopivat hyvin, esimerkiksi Pinot Grigio tai Riesling. Juomaksi voi myös valita esimerkiksi olut tai siiderin.

  H2: Tuorepastan säilytys

  Tuorepastan säilytys on tärkeää, sillä se kuivuu herkästi ja menettää makunsa. Parasta on valmistaa pasta vain tarpeen mukaan. Jos pastaa jää yli, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä säilytysrasiassa tai muovipussissa. Pastan voi myös pakastaa, mutta sen jälkeen sen rakenne saattaa muuttua.

  H2: Tuorepastan terveellisyys

  Tuorepasta sisältää enemmän ravintoaineita kuin kuivattu pasta, sillä siinä on korkea proteiinipitoisuus ja se on valmistettu tuoreesti. Pasta sisältää myös hiilihydraatteja, jotka antavat energiaa koko päiväksi. Pastan kanssa voi tarjoilla runsaasti kasviksia ja proteiininlähteitä, kuten kanaa tai kalaa. Pastan rasvamäärä kasvaa, jos sitä tarjoillaan voimakkaasti juustolla.

  H2: Yhteenveto

  Tuorepastan kanssa voi kokeilla erilaisia kastikkeita ja lisukkeita, jotka antavat pasta-annokselle makua ja rakennetta. Kokeile erilaisia reseptejä ja löydä oma suosikkisi. Säilytä tuorepasta oikein, jotta se säilyy hyvänä pidempään. Nauti pastan kanssa maukasta juomaa, kuten viiniä tai olutta. Muista myös lisätä pasta-annokseen runsaasti erilaisia kasviksia ja proteiininlähteitä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.