Mitä Tortillaletuista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #609

  +
  Tortillaletut ovat meksikolaisen keittiön klassikko, joka on viime vuosina löytänyt tiensä myös Suomen ruokapöytiin. Tortillaletut ovat helppo ja nopea tapa valmistaa herkullisia aterioita, ja niitä voi täyttää mitä erilaisimmilla täytteillä aina perinteisistä guacamolestä ja salsasta tuorejuusto- ja jauhelihatäytteisiin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää tortillaletuista ja niiden valmistamisesta.

  Tortillaletut eli tortillat valmistetaan maissijauhoista tai vehnäjauhoista ja ne ovat erittäin monikäyttöisiä. Tortillalettuja voidaan käyttää pizzapohjana, burritojen ja quesadillojen kuorena sekä tacojen kuorena. Tortillaletuille on siis käyttöä moneen eri ruokaan.

  Alkuperäisiin meksikolaisiin tortillalettuihin kuuluu usein vain muutama perustäyte, kuten guacamole, salsa ja liha. Suomessa tortillaletut ovat kuitenkin siirtyneet hieman modernimpaan suuntaan ja niitä täytetään nykyisin monipuolisesti eri kasviksilla ja proteiineilla. Tortillaletut sopivat erinomaisesti kasvis- ja vegaaniruokavalioon, sillä ne voidaan täyttää myös pelkästään erilaisilla kasviksilla ja juustoilla.

  Tortillaletut voi valmistaa helposti itse kotona. Tortillalettujen valmistukseen tarvitaan maissijauhoja, jauhoja ja vettä. Taikinan sekoitetaan huolellisesti ja annetaan levätä hetken aikaa ennen kuin siitä pyöritellään ohuita lettuja. Taikinaa voi myös maustaa erilaisin maustein, kuten chilillä, kuminalla tai oreganolla, jolloin saat tortillaletuille lisää makua.

  Täytteiden suhteen tortillaletuissa voi käyttää mielikuvitustaan. Erilaiset lihat, kuten jauheliha, broileri, kana tai naudanliha, sopivat hyvin tortillaletun täytteeksi. Kasviksista esimerkiksi paprika, sipuli, tomaatti ja avokado tuovat tortillalettuun runsaasti makua ja terveellisiä ominaisuuksia. Lisukkeiksi sopivat erilaiset kastikkeet, kuten guacamole, salsa, sour cream tai erilaiset dipit.

  Tortillalettujen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, joten niitä voi tehdä vaikka viikonloppuna koko perheen voimin. Tortillaletut ovat myös käteviä valmistaa etukäteen ja ottaa mukaan evääksi esimerkiksi töihin tai koululle. Ne säilyvät hyvin jääkaapissa ja mikroaaltouunissa lämmitettynä.

  Jos haluat kokeilla jotain uutta ruokaa kotona, kokeile rohkeasti erilaisia täytteitä tortillaletuille. Voit keksiä täytteet itse tai ottaa vinkkejä vaikkapa sosiaalisesta mediasta tai eri ruokablogeista. Tortillalettuja voi täyttää myös tähteistä tai pyyhkiä kaapin hyllyltä löytyviä mausteita, joten niiden valmistus on edullista ja ekologista.

  Tortillaletut ovat siis helppo ja monipuolinen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Niiden valmistus onnistuu nopeasti ja ne sopivat monenlaisille ruokavalioille. Herkullisia makuelämyksiä tortillaletuilla!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.