Mitä Tilata Baarista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #3002

  +

  Mitä tilata baarista? – vinkkejä Suomessa asuville

  Baarissa käyminen on monelle suosittu tapa viettää aikaa ystävien kanssa, mutta moni saattaa miettiä, mitä juomaa kannattaa tilata. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä siitä, mitä tilata baarista Suomessa asuvana.

  Trendikkäät drinkit

  Olut ja viini ovat monelle baarinperuspilareita, mutta trendikkäät drinkit ovat nousussa myös Suomessa. Jos haluat tilata jotain erilaista, kokeile esimerkiksi:

  – Gin & tonic: Yksinkertainen, mutta suosittu juoma, joka maistuu varmasti monelle. Gin & tonicissa yhdistyy gin ja tonic-vesi, joka antaa juomalle pirteän raikkaan maun.

  – Aperol Spritz: Tässä italialaisessa juomassa yhdistyvät Aperol-likööri, kuohuviini ja soodavesi. Se on raikas ja kevyt juoma, jonka oranssi väri on aivan Instagram-kuvauksen arvoinen.

  – Moscow Mule: Tämän drinkin pääraaka-aineena on vodka, jonka sekaan lisätään inkivääriolutta ja sitruunamehua. Juoma tarjoillaan yleensä kuparimukissa ja on suosittu erityisesti kesän juomana.

  Suomalaiset oluet ja siiderit

  Suomen olutkulttuuri on kasvanut huimasti vuosien varrella, ja nykyään Suomessa valmistetaan monipuolinen valikoima erilaisia oluita. Jos haluat tutustua hieman suomalaisiin olutmerkkeihin, kokeile vaikkapa seuraavia:

  – Koff: Perinteikäs olutbrändi, jonka juuret ulottuvat aina 1800-luvulle saakka. Koffin kevytolut on yksi Suomen myydyimmistä oluista.

  – Karhu: Toinen suosittu suomalainen olutmerkki, joka on saanut nimensä karhusta. Karhua pidetään Suomen kansallisjuomana.

  – Fizz: Jos olut ei ole sinun juttusi, kokeile suomalaisia siidereitä. Fizz on yksi suomalaisten suosikkisiidereistä, ja se on saatavilla monessa eri maussa.

  Baarimikon suositukset

  Jos et ole varma, mitä kannattaisi tilata, kysy baarimikolta suosituksia. Baarimikko voi suositella juomaa juuri sen mukaan, millaisesta makumaailmasta pidät. Jos haluat yllättyä, voit myös antaa baarimikon valita juoman puolestasi.

  Annoskoko huomioon

  Kannattaa pitää mielessä, että baarissa tarjoiltavat juomat sisältävät yleensä useamman annoksen alkoholia. Annoskoolla on siis väliä, jotta et juo liikaa. Muista myös juoda vettä juoman kanssa, jotta pysyt hyvinvoivana illan aikana.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että baarista löytyy monenlaista juomaa, ja suomalaiseen olutkulttuuriin kannattaa ehdottomasti tutustua. Jos haluat kokeilla jotain uutta, kokeile trendikkäitä drinkkejä tai pyydä baarimikolta suosituksia. Muista myös nauttia juomat kohtuudella ja juoda vettä illan aikana.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.