Mitä Tietoja Tarvitaan Luottotietojen Tarkistamiseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #1415

  +
  H2: Luottotietojen merkitys

  Luottotiedot ovat tärkeät tiedot, kun haetaan esimerkiksi asuntoa, vakuutusta tai lainaa. Luottotietojen avulla yritykset arvioivat asiakkaan maksukykyä ja luotettavuutta. Mikäli henkilöllä on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissaan, voi se vaikeuttaa esimerkiksi asunnon vuokraamista ja lainan saamista.

  H2: Miten luottotiedot tarkistetaan?

  Luottotietojen tarkistaminen tapahtuu Suomessa pääasiassa Suomen Asiakastieto Oy:n kautta. Asiakastiedon kautta yritykset voivat tarkistaa henkilön luotto- ja maksuhäiriörekisteritiedot. Luottotietojen tarkistus edellyttää henkilön suostumusta.

  Luottotietoja voi tarkistaa myös Omilla Sivuilla, jotka ovat verkkopalvelu, joka sisältää kaikki henkilön tärkeimmät tiedot yhdessä paikassa. Omilla Sivuilla näkyvät muun muassa luotto- ja maksuhäiriörekisteritiedot.

  H2: Mitä tietoja luottotietoihin tallentuu?

  Luottotietoihin tallentuu henkilön maksukykyä ja luotettavuutta kuvaavia tietoja. Maksuhäiriömerkinnät ovat yksi tällainen tieto. Maksuhäiriömerkintä voi syntyä, jos esimerkiksi lasku jää maksamatta yli 60 päivän ajaksi. Mikäli henkilöllä on useita maksuhäiriömerkintöjä, voi se vaikeuttaa esimerkiksi lainan saamista.

  Luottotiedoissa voi näkyä myös tietoja avoimista veloista ja velan takaisinmaksusuunnitelmista. Näitä tietoja käytetään arvioitaessa henkilön kykyä selviytyä veloistaan.

  H2: Miten voin varmistua omista luottotiedoistani?

  Omat luottotiedot kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Tämä onnistuu kätevästi Omilla Sivuilla tai pyytämällä Asiakastiedosta maksullisen luottotietoraportin.

  Omat luottotiedot kannattaa tarkistaa esimerkiksi ennen suurempia hankintoja tai lainan hakemista. Näin voi varmistaa, että luottotiedot ovat kunnossa ja tiedot ovat oikein.

  H2: Mistä saan apua, jos luottotiedoissa on virhe?

  Mikäli luottotiedoissa on virhe, voi korjauspyynnön tehdä Asiakastietoon tai suoraan siihen yritykseen, joka on tehnyt virheellisen merkinnän. Luottotietojen korjaaminen voi kestää aikaa, joten virheen huomaaminen ajoissa on tärkeää.

  Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissaan, voi apua saada esimerkiksi talous- ja velkaneuvonnan kautta. Talous- ja velkaneuvoja voi auttaa henkilöä löytämään ratkaisuja velkataakan keventämiseen ja taloudenhallintaan liittyvissä kysymyksissä.

  H2: Yhteenveto

  Luottotiedot ovat tärkeät tiedot, joita yritykset käyttävät arvioidessaan asiakkaiden maksukykyä ja luotettavuutta. Luottotiedot kannattaa tarkistaa säännöllisesti, jotta mahdolliset virheet voidaan korjata ajoissa. Mikäli henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, voi siihen saada apua talous- ja velkaneuvonnan kautta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.