Mitä Tietoja Tarvitaan Lentolippuun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5339

  +

  Mitä Tietoja Tarvitaan Lentolippuun?

  Lentolippu on tärkeä matkailudokumentti, jonka avulla pääset matkustamaan ulkomaille tai kotimaassa. Lentolipun hankkiminen edellyttää kuitenkin tiettyjen tietojen antamista. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tietoja tarvitset lentolippua varatessasi.

  1. Henkilötiedot

  Lentolippua varatessa tärkein tieto on matkustajan henkilötiedot. Näitä ovat etu- ja sukunimi, syntymäaika, kansalaisuus ja sukupuoli. Lentoyhtiöiden käytäntöjen mukaan joillakin yhtiöillä vaaditaan myös passin tai henkilökortin numero lentolippua varattaessa. Tämä kannattaa tarkistaa matkakohteen ja lentoyhtiön mukaan.

  2. Matkakohteen tiedot

  Lentolippua varattaessa tulee myös ilmoittaa matkakohteen tiedot. Tämä tarkoittaa lähtö- ja saapumispaikkaa sekä matkustuspäivämääriä. On tärkeää tarkistaa, että tiedot ovat oikein, sillä muutosten tekeminen voi myöhemmin aiheuttaa lisäkuluja.

  3. Matkatavarat ja palvelut

  Lentolippua varattaessa kannattaa myös huomioida mahdolliset matkatavarat ja muut palvelut, kuten erityisruokavaliot tai ylimääräiset istumapaikat. Joillakin lentoyhtiöillä nämä palvelut sisältyvät lentolippuun, kun taas toisilla ne on maksettava erikseen.

  4. Maksutiedot

  Lentolipun varaamisen yhteydessä tarvitaan myös maksutietoja. Useimmat lentoyhtiöt suosivat luottokorttimaksuja, mutta myös muut maksutavat, kuten verkkopankkimaksut, ovat mahdollisia. Lentolipun maksu suoritetaan yleensä heti varauksen yhteydessä.

  5. Matkamuistutukset

  Monilla lentoyhtiöillä on palveluita, jotka lähettävät matkustajille muistutuksia matkastaan. Näitä palveluita kannattaa hyödyntää, sillä ne muistuttavat tärkeistä ajoista, lentokenttäinfosta, matkatavaran sallituista mitoista ja muista matkustukseen liittyvistä tiedoista.

  Lopuksi haluamme muistuttaa, että lentolippua varatessa kannattaa olla erityisen tarkkana annettujen tietojen kanssa. Virheelliset tiedot voivat aiheuttaa matkaprobleemia. Kun kaikki tietospeksejä ovat kunnossa, voit lähteä rentoutuneesti matkalle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.