Mitä Tekisin Luumuista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1395

  +

  Mitä tekisin luumuista?

  Mikä on luumu?

  Luumu on mehukas ja makea hedelmä, joka kuuluu läheisesti persikka- ja aprikoosilajikkeisiin. Luumu on täynnä ravintoaineita kuten kuitua, C-vitamiinia ja kaliumia. Se on myös erinomainen antioksidanttien lähde.

  Mitä teen tuoreilla luumuilla?

  Tuoreita luumuja voi syödä sellaisenaan tai lisätä esimerkiksi smoothieen, jogurttiin tai leivontaan. Ne ovat myös erinomainen välipala, joka auttaa pitämään verensokerin tasaisena.

  Mitä teen kuivatuilla luumuilla?

  Kuivatut luumut sopivat loistavasti pähkinöiden ja muiden kuivattujen hedelmien seuraksi välipalaksi. Niitä voi myös lisätä salaatteihin, puuroon tai leivontaan. Kuivatut luumut ovat myös erinomainen lähde kuitua ja kaliumia.

  Mitä teen säilykkeistä tai hillomaisista luumutuotteista?

  Säilykkeitä ja hillomaisia luumutuotteita voi käyttää kuten tavallista hilloa tai hilloketta. Niitä voi lisätä vaikkapa paahdetun leivän päälle, jogurttiin tai puuron joukkoon. Ne sopivat myös hyvin jälkiruokiin tai leivonnaisiin.

  Mitä teen luumujen siemenistä?

  Luumujen siemenet ovat myrkyllisiä ja niitä ei tule syödä. Ne voidaan kuitenkin käyttää esimerkiksi koristeena tai askartelussa.

  Mitä teen ylimääräisille luumuille?

  Ylimääräiset luumut voi keittää ja tehdä niistä mehua tai hilloa. Ne voidaan myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Huomaa kuitenkin, että tuoreita luumuja ei kannata säilyttää pitkään, sillä ne pilaantuvat helposti.

  Johtopäätökset

  Luumut ovat erinomainen lisä terveelliseen ruokavalioon niiden ravintoarvojen vuoksi. Niitä voi käyttää monipuolisesti niin tuoreina, kuivattuina kuin säilykkeinäkin. Parasta on kuitenkin syödä ne mahdollisimman tuoreena, jolloin ne ovat parhaimmillaan sekä ravintoarvoltaan että maultaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.