Mitä Tekemistä Rovaniemellä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #2183

  +

  Mitä tekemistä Rovaniemellä

  Rovaniemi Sodankylän kuntakeskuksen pohjoispuolella on tunnettu joulupukista ja lumesta, ja se on suosittu matkailukohde ympäri vuoden. Rovaniemellä on paljon nähtävää ja tekemistä, ja tässä on muutama esimerkki.

  Joulupukin pajakylä

  Joulupukin pajakylän voi löytää Napapiirin pohjoispuolella Rovaniemen lännessä. Se on ihana paikka, joka on ihana kaikenikäisille. Täällä voit tavata joulupukin henkilökohtaisesti, oppia suvun toimista ja vierailla useissa työpajoissa. Täällä voit myös vierailla joulutunnelmaisessa putiikissa tai mennä taiteilijoiden työpajaan.

  Rovaniemen eläintarha

  Ranuan eläinpuisto sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Tämä eläintarha on ehkä paras paikka vierailla jos haluaa oppia tunturipetoista! Esimerkiksi, voit nähdä ahmoja, ilveksiä ja jopa karhuja. Ranuan eläinpuisto sijaitsee mahtavan tunturimaiseman yli 3,6 hehtaarin alalla.

  Rovaniemen kaupunki

  Rovaniemen kaupunki on suurin kaupunki Lappiin, ja se on suosittu matkailukohde ympäri vuoden. Kesäkuukausina voit kävellä kaupungissa, nauttia puistoista ja käydä taiteilijoiden työpajoissa. Talvisin voit kävellä kaupungin lumisilla kaduilla ja ihailla upeaa maisemaa.

  Saunominen

  Sauna on elintärkeä osa suomalaista kulttuuria, ja sitä voidaan kokea Rovaniemellä useissa paikoissa. Esimerkiksi, voit mennä hierontaan ja saunomaan yhdessä. Saunaminien saunat ovat ainutlaatuisia, sillä ne sijaitsevat keskellä vilkasta Rovaniemeä.

  Tunturit

  Lappi on tunnettu tuntureistaan, ja Rovaniemen alueella on paljon upeita tuntureita. Voit kävellä ympäri vuoden, mutta talvella voit myös mennä hiihtämään tai laskettelemaan. Ounasvaaran tunturi, joka sijaitsee Rovaniemen itäpuolella, on yksi kaupungin suosituimmista tuntureista.

  Revontulet

  Rovaniemellä voit ihastella upeita revontulia. Revontulet ovat luonnonilmiö, joka syntyy kun sähkövaraus kohtaa ilmankeskiön ilmassa. Rovaniemellä on useita paikkoja, joissa revontulet ovat erittäin näkyvissä. Esimerkiksi, voit käydä Palosaaren observatoriossa ja nähdä revontulet ylä- tai alatasolta.

  Rovaniemi on upea kaupunki, joka tarjoaa paljon tekemistä vieraileville ihmisille. Olipa kyseessä lumimaisema, Suomen rikas kulttuuri tai revontulet, Rovaniemeltä löydät jotain jokaiseen makuun.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.