Mitä Tekee Osteopaatti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #5733

  +

  Mitä Tekee Osteopaatti?

  Osteopatia on hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen kehon rakenteen ja toiminnan yhteyksiin. Osteopaatti tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön, lihasten, hermojen ja sisäelinten toimintaa. Osteopatiaa käytetään esimerkiksi selkäkipujen, päänsäryn, niska- ja hartiavaivojen sekä muiden kehon kiputilojen hoitoon.

  Osteopaatti on ammattinimike, joka vaatii Suomessa viiden vuoden täysipäiväisen opiskelun ja neljän vuoden kliinisen harjoittelun. Suomessa osteopaatti on lakiin perustuva ammattinimike, joten osteopaatti on virallisen koulutuksen saanut henkilö, jolla on lupa osteopatian harjoittamiseen.

  Osteopaatti käyttää hoitotyössään pehmeitä käsittelytekniikoita, jotka perustuvat ihmisen anatomian ja fysiologian tuntemukseen. Hoitotekniikat valitaan aina yksilöllisesti asiakkaan tilanteen ja oireiden mukaan.

  Osteopatian tavoitteena on vahvistaa kehon omaa paranemiskykyä. Hoito ei yleensä ole kivuliasta, mutta usein hoitoalue tuntuu sen jälkeen kevyemmältä ja rentoutuneemmalta.

  Miksi hakeutua osteopaatin vastaanotolle?

  Osteopatiaa voi hakeutua hoitamaan monenlaisia kiputiloja ja vaivoja. Yleisimpiä syitä ovat muun muassa:

  • selkäkipu
  • niska- ja hartiakivut
  • päänsärky
  • rintarangan kivut
  • alaselkäongelmat
  • urheiluvammat
  • stressi
  • masennus
  • unettomuus
  • ruoansulatusongelmat

  Osteopatiaa voi hakeutua myös ilman selkeää kiputilaa. Osteopatian avulla voidaan ylläpitää kehon toimintaa sekä ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia.

  Mitä tapahtuu ensimmäisellä vastaanotolla?

  Ennen hoitoa osteopaatti tutkii asiakkaan kehoa ja selvittää yhdessä asiakkaan kanssa oireiden taustoja ja mahdollisia syitä. Tutkimuksessa otetaan huomioon niin asiakkaan sairaushistoria kuin hänen nykyinen elämäntilanteensa.

  Tutkimuksen jälkeen osteopaatti laatii yhdessä asiakkaan kanssa hoitosuunnitelman, jossa määritellään hoitojen määrä ja tarvittavat hoitotekniikat.

  On tärkeää, että asiakas kertoo osteopaatille kaikki sairaudet, vaivat ja käyttämänsä lääkkeet. Hoitotyössä pyritään aina huomioimaan kokonaistilanne, jotta hoito saadaan mahdollisimman tehokkaaksi ja turvalliseksi.

  Onko osteopatia turvallista?

  Osteopatian pitkä koulutus ja terveydenhuollon ammattilaisten valvonta takaavat turvallisen hoidon. Jokainen hoitotapahtuma dokumentoidaan ja asiakasta ohjeistetaan mahdollisiin jatkohoitotoimenpiteisiin.

  Joissakin tapauksissa, kuten raskauden aikana, hoito voi olla vasta-aiheista tai hoitotekniikat voivat olla erilaisia.

  Osteopatia on suosittu hoitomuoto ympäri maailman, ja sen hyödyt on todettu muun muassa kliinisissä tutkimuksissa.

  Miten löytää hyvä osteopaatti?

  Suomessa osteopaatteja on tällä hetkellä reilut 300. Osteopaattiliiton kotisivuilta löydät luettelon kaikista Suomessa toimivista osteopaateista sekä lisätietoa osteopatiasta: https://www.osteopaatit.fi/.

  Hyvän osteopaatin löytäminen kannattaa tehdä huolella. Tärkeintä on löytää luotettava ja koulutettu ammattilainen, joka osaa hoitaa juuri sinun tarpeitasi parhaiten.

  SUMMA SUMMARUM

  Osteopatia on hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen kehon rakenteen ja toiminnan yhteyksiin. Osteopatiaa käytetään tuki- ja liikuntaelimistön, lihasten, hermojen ja sisäelinten toiminnan hoitoon. Osteopaatti on ammattinimike, joka vaatii Suomessa viiden vuoden täysipäiväisen opiskelun ja neljän vuoden kliinisen harjoittelun. Osteopatiaa voi hakeutua hoitamaan monenlaisia kiputiloja ja vaivoja, ja sen avulla voidaan myös ylläpitää kehon toimintaa sekä ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Ennen hoidon aloittamista osteopaatti tutkii asiakkaan kehoa ja selvittää yhdessä asiakkaan kanssa oireiden taustat. Osteopatian pitkä koulutus ja terveydenhuollon ammattilaisten valvonta takaavat turvallisen hoidon. Suomessa toimii reilut 300 osteopaattia ja luotettavan osteopaatin löytäminen kannattaa tehdä huolella.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.