Mitä Tehdään Juhannuksena

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5263

  +

  Mitä Tehdään Juhannuksena Suomessa?

  Suomessa juhannus on yksi suurimmista ja tärkeimmistä juhlista, jota vietetään kesäkuun lopulla. Juhannus on juhla, joka merkitsee keskikesän juhlaa, ja siksi se on yhdistetty moniin kesäisiin aktiviteetteihin. Tässä artikkelissa esittelemme suosituimmat juhannustoimet, joita Suomessa on tapana tehdä.

  Saunominen

  Suomalaisille saunominen on yksi tärkeimmistä juhannustraditioista. Sauna on Suomessa pyhä paikka, ja se onkin suuren vaikutusvallan piirissä. Juhannuksena suomalaiset saunovat perinteisesti ystävien ja perheen kanssa pitkälle yöhön asti. Saunan jälkeen on tapana nauttia yöpaloja ja juoda juhannusjuomaa. Saunomisesta on tullut suosittua myös muissa maissa, mutta Suomessa se on ollut jo vuosisatojen ajan tärkeä osa juhannusperinteitä.

  Grillaus

  Grillaus on myös olennainen osa juhannusjuhlaa Suomessa. Suomalaiset sytyttävät grillinsä yleensä perinteisesti juhannusaattona syömään grillattua ruokaa ystävien ja perheen kanssa. Grillauksen yhteydessä nautitaan usein myös juhannusjuomia, kuten olutta ja siideriä. Grillaaminen onkin yksi tärkeimmistä ja eniten odotetuista juhannustoimista.

  Uiminen

  Juhannusaattona moni suomalainen suuntaa rannoille tai järville uimaan keskiyöllä. Tämä on yksi suosituimmista juhannusperinteistä, ja siellä uidaan aina keskiyöhön asti. Uiminen on juhannuksen keskeisiä aktiviteetteja, ja se onkin erittäin suosittu juhannustaika.

  Kukkien kerääminen

  Juhannusaaton aamuna moni suomalainen on perinteisesti suunnannut kohti metsiä ja niittyjä keräämään kukkia. Kukkia kerätään juhannustaikoja varten, joten kerätyistä kukista tehdään kransseja tai ne ripustetaan oveen suojaksi pahoilta hengiltä. Kukkien kerääminen on monille suomalaisille juhannuksen kauneimpia hetkiä.

  Juhannuskokko

  Juhannuskokko on juhannusperinteiden tärkeitä elementtejä Suomessa. Kokko sytytetään yleensä juhannusaattona, ja se symboloi vanhojen perinteiden mukaan pahoja henkiä karkottavaa voimaa. Kokon ympärillä tanssitaan ja lauletaan perinteisiä juhannuslauluja. Kokon polttamisen aikataulutusta on seurattava tarkasti, sillä kokkoja saa polttaa vain tiettynä aikana.

  Suomalainen juhannus on täynnä perinteitä, aktiviteetteja ja muita juhlallisuuden elementtejä. Juhannusaika on suomalaisille yleensä vuoden odotetuimpia ja juhannusjuhla on aina erittäin tärkeä osa suomalaista kesää. Juhannus onkin yksi Suomen kauneimmista ja perinteikkäimmistä juhlista, joka juhlistaa kesän kauneimpia hetkiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.