Mitä Tehdä Vanhalle Autolle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #1500

  +
  Mitä tehdä vanhalle autolle?

  Auto on useimmille meistä tärkeä kulkuväline, mutta ajan myötä se voi menettää käyttökelpoisuuttaan. Vanha auto vie tilaa pihalta tai autotallista, eikä sen myyminen ole aina kannattavaa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä voit tehdä vanhalle autolle, joka ei enää ole käyttökelpoinen.

  Hanki riittävät tiedot auton tilasta

  Ennen kuin päätät, mitä teet vanhalle autolle, sinun on tiedettävä sen todellinen tilanne. Ota selvää auton arvosta ja kunnosta käymällä ammattilaisen luona. Auton kunto selviää helpoiten katsastuksen yhteydessä. Jos autosi ei mene läpi katsastuksesta, se ei välttämättä ole ajokunnossa. Tee päätös sen perusteella, kannattaako käyttää rahaa uusiin korjauksiin vai luopua autosta.

  Myy autosi osina

  Jos autosi ei ole enää ajokunnossa, voit myydä sen osina. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos autossasi on hyväkuntoisia osia, joita joku toinen tarvitsee. Osien myynti voi olla hyvä tapa tehdä rahaa vanhasta autosta.

  Kierrätä autosi

  Jos et saa myytyä autoasi osina, voit kierrättää sen. Auton kierrättämisellä on monia etuja. Kierrättämällä auton säästät ympäristöä ja voit saada rahaa romun arvosta. Käytä vain valtuutettua kierrätyspaikkaa.

  Purkuun

  Jos auton kunto on niin huono, ettei se ole ajokunnossa, voit viedä sen purkuun. Purkamalla saatat saada rahaa metalleista, kumeista ja muista materiaaleista. Purkamisen avulla voit myös säästää tilaa pihaltasi.

  Lahjoita autosi hyväntekeväisyyteen

  Jos haluat autosi hyödyntävän vielä pitempään ja auttavan muita, voit lahjoittaa sen hyväntekeväisyyteen. Monet organisaatiot vastaanottavat lahjoituksena vanhoja autoja, joita voidaan käyttää apuna heidän työssään tai myytäväksi rahaksi.

  Myönnä se, ettei autosi enää ole käyttökelpoinen

  Vanhalla autolla voi olla iso tunnearvo, mutta jos se on tullut tiensä päähän ja vaatii jatkuvaa korjailua, luopumisesta voi tulla vapauttava tunne. Pohdi siis hyvin, haluatko säilyttää auton pihallasi vielä vuosia, kun se ei enää ole käyttökelpoinen.

  Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua päättämään, mitä vanhalle autollesi teet. Muista, että auton kierrättäminen on aina parempi vaihtoehto kuin sen jättäminen luontoon hajottumaan. Huolehdi ympäristöstä ja tee viisas päätös vanhan auton kanssa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.