Mitä Tehdä Turussa Syyslomalla

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #3378

  +
  H2: Turku tarjoaa paljon syyslomalle

  Syksy on saapunut Suomeen, mikä tarkoittaa luonnon väriloiston ihailua ja syyslomaa. Turku on täydellinen paikka syyslomalle, sillä se tarjoaa monipuolisia aktiviteettejä ja nähtävyyksiä. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia vinkkejä siitä, mitä tehdä Turussa syyslomalla.

  H2: Tutustu Turun saaristoon

  Turun saaristo on yksi Suomen kauneimmista alueista, ja se on täydellinen paikka syyslomavaellukselle. Alueella on useita patikointi- ja pyöräilyreittejä, jotka vievät sinut saariston kauneimpiin kohtiin. Voit myös tehdä veneretken ja ihastella upeita maisemia mereltä käsin. Muista pukeutua lämpimästi ja ottaa mukaan eväitä, sillä ilma voi olla syksyllä viileä.

  H2: Vieraile Turun linnassa

  Turun linna on yksi Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä ja se tarjoaa mielenkiintoisen kulttuurihistoriallisen kokemuksen. Linnassa on useita näyttelyitä, joissa pääset tutustumaan Suomen ja Turun historiaan. Voit myös käydä linnan tornissa, josta avautuu upea näkymä Turun keskustaan ja saaristoon.

  H2: Nauti Turun ruokakojuista ja ravintoloista

  Turku on tunnettu herkullisesta ruokakulttuuristaan, joka tarjoaa mielenkiintoisia makuelämyksiä. Käy Turun kauppatorilla, jossa myydään tuoreita marjoja, sieniä, vihanneksia ja kalaa. Kauppatorilta löydät myös useita ruokakojuja, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja kuten muikkukukkoja, Turun sinappiin käärittyjä makkaroita ja perinteistä Turun saaristolaisleipää. Jos etsit rennompaa ilmapiiriä, Turun kaupunginosat kuten Port Arthur, City ja Uittamo ovat hyviä valintoja ravintoloineen.

  H2: Tutustu Turun museoihin ja taidegallerioihin

  Turku on myös tunnettu taiteesta ja kulttuurista, joten syyslomalla voit vierailla mielenkiintoisissa museoissa ja taidegallerioissa. Aboa Vetus & Ars Nova on yksi Suomen suosituimmista kulttuurikohteista, joka tarjoaa kolme eri sisäänpääsyä sisällöltään erilaisiin museoihin. Turun taidemuseoissa taas esitellään suomalaista ja kansainvälistä taidetta. Turun filharmoninen orkesteri taas tarjoaa monipuolisia konsertteja syysloman aikana.

  H2: Käy shoppailemassa Turun kaupoissa

  Turku tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, jotka ovat täydellisiä viettämään vapaapäivää shoppaillen. Kauppakeskus Mylly ja Hansa ovat suosituimmat kauppakeskukset, joissa löydät kaikkea elektroniikasta vaatteisiin ja asusteisiin. Turun keskustan putiikit taas tarjoavat laadukasta paikallista käsityötä, rohkeaa designia ja persoonallisia lahjaideoita.

  H2: Vieraile Turun yöelämässä

  Turun yöelämä on yksi Suomen vilkkaimmista ja monipuolisimmista. Syyslomalla voit tutustua kaikenlaisiin yökerhoihin, baareihin ja pubiin, jotka tarjoavat makuja kaikille. Turussa on myös useita konserttipaikkoja, joissa näet suosittuja artisteja.

  H2: Käy Luostarinmäen käsityöläismuseossa

  Luostarinmäen käsityöläismuseo on ulkoilmamuseo Turun keskustassa, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua 1700-luvun Turun vanhimpaan puutalokaupunginosaan. Museossa on useita käsityöläistyöpajoja, joissa näet puusepän, räätälin, kenkätehtaan ja takomolaisen töitä. Syyslomalla museossa järjestetään myös lapsille sopivia tapahtumia.

  Turku tarjoaa monia mielenkiintoisia aktiviteettejä syyslomalle. Olipa kyseessä patikointi Turun saaristossa tai kulttuurikokemus Turun linnassa, Turku tarjoaa kaikille jotakin. Muista pukeutua lämpimästi ja nauttia syyslomasta Turussa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.