Mitä Tehdä Sardiniassa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2348

  +

  Mitä Tehdä Sardiniassa?

  Sardiniassa on Italian toiseksi suurin saari, joka sijaitsee Tyrrhenanmerellä Sisilian ja Italian mantereen välissä. Saari on kuuluisa kristallinkirkkaista rannoistaan, kauniista vuoristoisesta maisemastaan ja mielenkiintoisesta kulttuuristaan. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin suosituimpia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä Sardiniassa vierailijoille.

  Rantaloma

  Sardiniassa on paljon upeita rantoja, jotka sopivat erinomaisesti rentouttavaksi lomaksi. Saaren länsirannikolla sijaitseva Alghero on yksi suosituimmista kohteista rannoillaan, Camping La Mariposa on meren rannalla sijaitseva alue, joka on suosittu monien turistien keskuudessa. Saaren pohjoisosassa sijaitseva Stintino on myös suosittu lomakohde rauhallisilla rannoillaan ja kristallinkirkkailla vesillään.

  Retkeily ja vuoristoaktiviteetit

  Sardiniassa on upeita vuoristomaisemia sekä retkeily- että kiipeilymahdollisuuksia. Saaren korkein vuori, Punta La Marmora, sijaitsee keskellä saarta ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Lisäksi saarella on useita retkeily- ja vaellusreittejä, joissa voi ihailla upeita maisemia.

  Kulttuurikierrokset

  Sardinian kulttuuri on rikas ja mielenkiintoinen, ja saarelta löytyy useita historiallisia nähtävyyksiä tutkittavaksi, kuten Sa Bastionen linnoitus Algherossa, Cagliarin kaupungin Castello-näköalatorni sekä Nuragheyhdistelmät Barumin kaupungissa. Nuragheyhdistelmät ovat Sardinian kaikkein ikonisimpia monumentteja, joiden uskotaan olevan peräisin pronssikaudelta.

  Maistelemaan Sardinialaisia ruokia ja viinejä

  Sardinialainen ruokakulttuuri on yksi maailman vähiten tunnetuista, mutta erittäin herkullinen ja perinteikäs. Saarella on useita viinitiloja, joilla voi maistella juomia tai osallistua viininmaistajaisiin. Erityisesti sardiinialainen pecorino-juusto ja vermentino-viini ovat tunnettuja ympäri maailman.

  Kelluva Kalastus

  Saaren kansallisia ja alueellisia merenpuistoja on useita, jotka ovat suosittuja kalastajien keskuudessa. Kelluva kalastus on hauskaa ja jännittävää puuhaa, jonka aikana voit tutustua saaren merellisiin nähtävyyksiin. Saarella on myös useita kalastajakyläti, joissa voit ihailla paikallisen kalastajaperinteen elämää.

  Yhteenveto

  Sardiniassa on paljon tekemistä ja nähtävää kaikille Sardiniaan matkustaville. Rantojen lisäksi saarelta löytyy upeita vuoristomaisemia sekä historiallisia nähtävyyksiä. Sardinialaisen ruokakulttuurin maistaminen ja viinitilat ovat erinomainen tapa nauttia paikallisesta elämästä. Kelluva kalastus ja kävelyretket saaren meri- ja rannikkomaisemissa ovat myös suosittuja aktiviteetteja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.