Mitä Tehdä Retiisistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #6225

  +
  Mitä Tehdä Retiisistä?

  Retiisit ovat pieniä, pyöreitä juureksia, joita voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Suomessa retiisit ovat erittäin suosittuja, sillä ne ovat edullisia ja helppoja käyttää. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä siitä, mitä kaikkea voit tehdä retiiseistä.

  Retiisit Salaattiin

  Retiisit ovat suosittu lisuke salaateissa, sillä ne tuovat mukavan raikkaan maun. Voit suikaloida retiisit ohuiksi siivuiksi ja sekoittaa ne salaattiin yhdessä muiden vihannesten kanssa. Voit myös käyttää retiisit kokonaisina ja leikata ne pieniksi kuutioiksi.

  Retiisit Dippikastikkeeseen

  Retiisit toimivat erinomaisesti dippikastikkeessa. Voit leikata retiisit ohuiksi siivuiksi ja käyttää niitä dippinä esimerkiksi guacamoleen, hummukseen tai kermaviilikastikkeeseen. Voit myös sekoittaa retiisit dippikastikkeen joukkoon.

  Retiisit Sämpylöihin ja Leipiin

  Retiisit ovat loistava lisä sämpylöihin ja leipiin. Voit suikaloida retiisit ohuiksi siivuiksi ja käyttää niitä leivän päällä yhdessä muiden täytteiden kanssa. Voit myös leikata retiisit kuutioiksi ja sekoittaa ne taikinaan ennen leivonnaisten leipomista.

  Retiisit Juurespihveihin

  Retiisit toimivat hyvin myös juurespihveissä. Voit raastaa retiisit ja sekoittaa ne muiden kasvisten, kuten porkkanan, kanssa. Lisää seos jauhoihin ja kananmunaan ja paista pihvit pannulla.

  Retiisit Keittoon

  Retiisit ovat loistava lisuke keittoihin. Voit lisätä retiisit keittoon viimeiseksi ja antaa niiden hautua hetken aikaa keiton seassa. Retiisit tuovat keittoon mukavan raikkaan maun ja tekstuurin.

  Retiisit Sushiin

  Retiisit ovat suosittu lisuke myös sushissa. Voit suikaloida retiisit ohuiksi siivuiksi ja käyttää niitä sushin täyttämiseen yhdessä muiden kasvisten kanssa.

  Retiisit Ravintolan Raaka-aineena

  Retiisejä käytetään myös ravintoloissa erilaisten ruokien valmistuksessa. Monet ravintolat käyttävät retiisejä lisukkeena salaatissa, dippikastikkeissa, sämpylöissä ja leivissä. Retiisit sopivat myös hyvin erilaisten keittojen, kuten esimerkiksi misokeittojen, sekaan.

  Retiisit Erikoisruokavalioihin

  Retiisit sopivat loistavasti erikoisruokavalioihin, sillä ne ovat gluteenittomia, vähäkalorisia ja sisältävät paljon ravintoaineita. Retiisit ovat erinomainen vaihtoehto esimerkiksi henkilöille, jotka noudattavat gluteenitonta tai vähäkalorista ruokavaliota.

  Yhteenveto

  Retiisit ovat monipuolinen juures, joka sopii erinomaisesti eri ruokalajeihin. Niitä voi käyttää lisukkeena salaateissa, dippeinä, sämpylöissä ja leivissä, juurespihveissä, keitoissa ja sushissa. Retiisit ovat myös suosittu raaka-aine ravintoloissa ja ne sopivat hyvin erikoisruokavalioihin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.