Mitä Tehdä Puhelimella

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #6171

  +
  Mitä Tehdä Puhelimella? – Vinkkejä Suomessa Asuville

  Puhelimet ovat tänä päivänä monelle korvaamaton väline arjessa. Vaikka tuttuja sovelluksia ja toimintoja olisi jo käytössä, löytyy puhelimesta silti paljon hyödyllisiä toimintoja ja sovelluksia, jotka voivat helpottaa elämää entisestään. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia vinkkejä siitä, mitä kaikkea puhelintasi voikaan tehdä.

  1. Kuvien ja videoiden muokkaaminen

  Puhelimella otettuja kuvia ja videoita voi muokata helposti ja nopeasti. Valokuvan muokkaussovelluksia on tarjolla lukuisia, joilla kuvia voi rajata, säätää värejä, lisätä filttereitä ja tekstiä. Erilaisilla sovelluksilla voi myös tehdä videoista muistoja, lisätä taustamusiikkia tai muokata valmista videota uuteen muotoon.

  2. Verkkopankin käyttäminen

  Suurin osa suomalaisista käyttää verkkopankkia, mutta kaikki eivät ehkä ole tottuneita käyttämään sitä puhelimella. Verkkopankin käyttäminen puhelimella on kuitenkin helppoa ja turvallista. Verkkopankin kautta voi maksaa laskuja, siirtää rahaa toiselle tilille ja tarkistaa omaa tilannettaan.

  3. Harjoitussovellukset

  Jos kaipaat treenivinkkejä tai haluat seurata omaa edistymistäsi, kannattaa tutustua erilaisiin harjoitussovelluksiin. Sovellukset mahdollistavat esimerkiksi erilaisten treeniohjelmien seuraamisen tai aktiivisuuden seuraamisen päivittäin.

  4. Podcastien kuunteleminen

  Podcasteja on tarjolla useita erilaisia, ja niiden avulla voi oppia uutta tai vain rentoutua kuunnellen. Podcasteja voi kuunnella puhelimella useilla erilaisilla sovelluksilla. Suosituimpia sovelluksia ovat esimerkiksi Spotify, Apple Podcasts ja Soundcloud.

  5. Ostosten tekeminen

  Puhelimella voi tehdä ostoksia helposti ja nopeasti. Useilla kaupoilla on oma sovelluksensa, jonka kautta voi tilata tuotteita kotiin toimitettavaksi. Myös maksaminen onnistuu puhelimella helposti: monissa kaupoissa voi nykyään maksaa ostokset suoraan puhelimella skannaamalla tuotteen koodin.

  6. Tapahtumien seuraaminen

  Jos etsit mielenkiintoisia tapahtumia tai tulevia konsertteja, kannattaa tutustua erilaisiin tapahtumasovelluksiin. Sovelluksilla voi löytää kiinnostavia tapahtumia ympäri Suomea, ja niiden kautta voi myös ostaa lippuja.

  7. Lääkäri- ja terveystarkastukset

  Puhelimen avulla voi hoitaa myös omaa terveyttään. Lääkäri- ja terveyssovellukset mahdollistavat esimerkiksi verenpaineen, verensokerin ja unen seuraamisen. Joissakin sovelluksissa on myös mahdollista saada yhteyden lääkäriin ja saada tarvittavaa hoitoa etänä.

  8. Uutisten seuraaminen

  Tuoreimmat uutiset ja päivän pääuutiset ovat vain parin klikkauksen päässä. Useilla uutissivustoilla on oma sovelluksensa, jonka avulla voi seurata tapahtumia reaaliajassa. Myös etenkin audiovisuaalinen media on vahvasti läsnä älypuhelimissa, joten myös ajankohtaisohjelmien katsominen on mahdollista puhelimella.

  9. Henkilökohtaisten tietojen tallentaminen

  Puhelimen muistiin voi tallentaa tärkeitä henkilökohtaisia tietoja ja dokumentteja, kuten passin kuvan, ajokortin tiedot tai lääkityksen tiedot. Näitä tietoja ei tarvitse enää muistaa ulkoa tai kantaa mukanaan paperipinoja.

  10. Yhteydenpito perheenjäseniin

  Puhelimilla voi olla merkittävä rooli yhteydenpidossa perheenjäsenten kanssa. Viestisovelluksia kuten WhatsApp, Telegram ja Signal voi käyttää ilmaiseksi, ja sen avulla voi helposti pitää yhteyttä myös kaukana olevien perheenjäsenten kanssa.

  Yhteenveto

  Puhelimella on mahdollista tehdä paljon kaikkea hyödyllistä ja hauskaa. Kuvien ja videoiden muokkaus, verkkopankin käyttäminen, harjoitussovellukset, podcastien kuunteleminen, ostosten tekeminen, tapahtumien seuraaminen, lääkärikäyntien hoitaminen, uutisten seuraaminen, henkilökohtaisten tietojen tallentaminen sekä yhteydenpito perheenjäsenten kanssa ovat vain muutamia esimerkkejä. Puhelimen sovellusten ja toimintojen hallitseminen onkin sijoitus omaan arkeen ja helpottaa sen sujuvuutta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.