Mitä Tehdä Porvoossa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #257

  +

  Mitä Tehdä Porvoossa?

  Porvoo on pieni ja idyllinen kaupunki noin 50 kilometrin päässä Helsingistä, joka tarjoaa paljon tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille. Tässä artikkelissa kerrotaan parhaista aktiviteeteista, nähtävyyksistä ja ravintoloista Porvoossa.

  Koe Porvoon kaunis vanha kaupunki

  Porvoon vanha kaupunki on yksi maamme kuvatuimmista alueista ja se onkin Suomen toiseksi vanhin kaupunki. Kävelyretki vanhassa kaupungissa on kuin aikamatka menneisyyteen, sillä alueen kauniit, pastellinväriset puutalot ovat säilyneet lähes muuttumattomina vuosisatojen ajan. Vanhan kaupungin mukulakivikadut ovat täynnä viehättäviä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

  Tutustu Porvoon kirkkoon

  Porvoon tuomiokirkko sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä ja se on yksi Suomen upeimmista kirkoista. Kirkko tunnetaan erityisesti sen maalauksista sekä upeista muistomerkeistä, jotka ovat kertomus Suomen historian tärkeistä henkilöistä.

  Käy Porvoon taidemuseossa

  Porvoon taidemuseo tarjoaa näyttelyitä sekä ulkomaisilta että kotimaisilta taiteilijoilta. Museo sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa, jonka tiloissa on myös hyvinvointipalveluja.

  Maista paikallisia herkkuja

  Porvoon ravintolat tarjoavat perinteisiä suomalaisia ruokia tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Suosittelemme kokeilemaan Porvoon omia herkkuja, kuten mustikkapiirakkaa tai mallasleipää.

  Käy kahvilla Café Cabriossa

  Café Cabrios on klassinen kahvila ja leipomo, joka tarjoaa herkullisia leivonnaisia, kahvia ja teetä. Kahvila sijaitsee upeassa historiallisessa rakennuksessa keskellä vanhaa kaupunkia.

  Nauti kauniista luonnosta

  Porvoonjoki ja sen ranta-alueet tarjoavat loistavat ulkoilumahdollisuudet. Käy esimerkiksi kävelyllä Koskenrannan kauniissa puistossa, joka on upea paikka piknikeille, joogalle ja jopa uintiin kesäaikaan.

  Toteuta elämäsi seikkailu Högbergetin vuoristossa

  Högbergetin seikkailurata on monipuolinen aktiviteetti kaikenikäisille. Alueella tarjotaan muun muassa köysiratoja, kiipeilyä ja seikkailuja korkeuksissa. Kaikilla on vapaasti valittavana vierailun kesto, joka luo omanlaisen haasteen. Tutustu tämän ainutlaatuisen aktiviteetin verkkosivuille ja ota selvää kaikista mahdollisuuksista.

  Tutustu Borgbackeniin

  Borgbacken on lapsiystävällinen huvipuisto, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Alueella on esimerkiksi paljon huvipuistolaitteita, eläimiä, baareja ja ravintoloita; se onkin oiva paikka viettää hauska päivä lasten tai ystävien kanssa.

  Yövy Viaporin Villa & Suites -hotellissa

  Viaporin Villa & Suites on romanttinen hotelli, joka tarjoaa upean sijainnin, hyvät palvelut ja ikimuistoisia kokemuksia. Hotellin huoneet ovat kauniisti sisustettuja, niissä on kaikki mukavuudet, ja se onkin erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat unohtumattoman majoituksen Porvoossa.

  Lähde Melontaretkelle

  Melonta on erinomainen tapa nauttia Porvoon kauniista luonnosta. Vuokraa kajakki tai kanooti ja lähde melontaretkelle Porvoonjoelle. Voit myös varata matkan opastetulla kierroksella, jossa paikalliset oppaat esittelevät sinulle alueen luontoa ja historian merkittäviä tapahtumia.

  Yhteenveto

  Porvoo on täynnä aktiviteetteja, nähtävyyksiä ja historiaa. Paikallisista ravintoloista ja kahviloista, kauniista rannoista ja luonnosta aina historialliseen vanhaan kaupunkiin, on jotain jokaiselle. Toivon, että tämä artikkeli on auttanut sinua löytämään kiinnostavia tekemisiä Porvoossa. Hyvää matkaa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.