Mitä Tehdä Piimästä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5371

  +
  Mitä tehdä piimästä?

  Piimä on perinteinen suomalainen maitotuote, joka on tuttu monelle suomalaiselle. Se on terveellinen ja edullinen vaihtoehto moniin muihin maitotuotteisiin verrattuna. Piimää voidaan käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa ja leivonnassa, mutta mitä kaikkea piimästä oikeastaan voi tehdä? Tässä artikkelissa esittelemme joitakin ideoita piimän käyttöön.

  1. Juo sellaisenaan

  Piimä on erittäin hyvä janonsammuttaja ja se toimii mainiona välipalana tai kevyenä ateriana. Piimän sisältämä proteiini auttaa pitämään kylläisyyden tunteen yllä pidempään.

  2. Käytä smoothien pohjana

  Piimä on erinomainen smoothien pohja, sillä se antaa juomalle kermaisen rakenteen ja tuo hieman hapokkuutta makua. Kokeile lisätä smoothieen esimerkiksi marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä.

  3. Käytä raasteiden kostutukseen

  Raasteiden kostutus piimällä antaa niille raikkaan ja hapokkaan maun, joka sopii etenkin kesäruoille. Kokeile esimerkiksi raastaa porkkanoita ja lisätä niihin piimää, suolaa ja hunajaa.

  4. Käytä kastikkeiden pohjana

  Piimää voi käyttää kastikkeiden pohjana esimerkiksi salaattikastikkeissa. Piimän hapokkuus sopii hyvin yhteen mausteiden kanssa.

  5. Käytä leivonnassa

  Piimää voidaan käyttää monipuolisesti leivonnassa. Se antaa leivonnaisiin mehevyyttä ja kuohkeutta. Kokeile esimerkiksi tehdä perinteiset piimäleivät, juustokakku tai vaikkapa smoothiekakku piimäpohjalla.

  6. Käytä marinadeissa

  Piimää voidaan käyttää myös lihan marinointiin. Se pehmentää lihaa ja antaa sille erityisen makuvivahteen. Kokeile esimerkiksi marinoida broileria tai naudanlihaa piimässä yön yli ja paistaa se uunissa.

  7. Käytä juustojen valmistuksessa

  Piimän avulla voi valmistaa myös esimerkiksi rahkaa tai raejuustoa. Näiden valmistus onnistuu helposti piimän ja maidon sekoituksella.

  8. Käytä mausteiden laimentamisessa

  Joskus mausteita voi olla hankala käyttää sellaisenaan, sillä ne ovat makua kovia. Piimä on hyvä ainesosan mausteiden laimentamisessa. Esimerkiksi tulisempia kastikkeita tai makuja voi vähentää piimällä.

  9. Käytä kosmetiikassa

  Piimä käy myös loistavasti kosmetiikan raaka-aineeksi. Piimä sisältää hyödyllisiä maitohappobakteereja, jotka kosteuttavat ihoa. Kokeile esimerkiksi kasvonaamiota piimästä yhdessä hunajan kanssa.

  10. Käytä kotitekoisiin pesuaineisiin

  Piimä toimii myös erinomaisena raaka-aineena kotitekoisten pesuaineiden valmistuksessa. Piimä sisältää maitohappobakteereita, jotka auttavat puhdistamaan ja poistamaan hajut esimerkiksi tekstiileistä.

  Yhteenveto

  Piimä on monipuolinen raaka-aine, jota voi käyttää monin eri tavoin. Se sopii niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin kosmetiikkaankin. Piimä on hyvä lisä ruokavalioon sen sisältämän proteiinin ja maitohappobakteerien ansiosta. Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja käyttää piimää ja löydä uusia makuelämyksiä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.