Mitä Tehdä Pariisissa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #6286

  +

  Mitä Tehdä Pariisissa?

  Pariisi on yksi maailman suosituimmista matkakohteista. Sen kauniit kadut, romanttiset kahvilat, kulttuurimuseot, korkeat rakennukset ja maailmankuulu ruoka houkuttelevat vuosittain miljoonia matkailijoita ympäri maailman. Tässä on muutama vinkki siitä, mitä Suomessa asuvien tulisi tehdä Pariisissa.

  Tutustu Pariisin maamerkkeihin

  Pariisi on tunnettu sen maamerkeistä, kuten Eiffel-tornista, Notre-Damen katedraalista, Louvren museosta ja Champs-Élyséesin bulevardista. Suunnittele matkasi huolellisesti, jotta voit nähdä ainakin muutaman näistä maamerkeistä. Voit ostaa liput verkosta etukäteen, jotta vältät jonot ja säästät aikaa.

  Koe Pariisin ruoka ja juoma

  Ranskalainen keittiö on maailmankuulu, ja Pariisi on täydellinen paikka kokeilla erilaisia ruokia ja juomia. Kahviloissa, patisserioissa ja ravintoloissa voi maistaa leipomusten, juustojen, viinien ja erilaisten liharuokien ohella myös kasvisruokia, joita on Pariisissa nykyään tarjolla yhä enemmän. Pariisi on erityisesti tunnettu myös croissanteistaan, macaroneistaan ja viineistään.

  Käy kukkaispuodissa

  Pariisissa on monia kukkakauppoja, jotka ovat kuuluisia kauniista kimpuistaan ja asetelmistaan. Voit ostaa täällä kukkia ja muita koristeellisia esineitä, joita voit ottaa mukaan vaikkapa kotiisi. Ota kävelylenkki Pariisin kukkaispuodin läpi viihtyisillä kaduilla ja bongaa omia suosikkejasi.

  Lähde romanttiselle veneretkelle Seinellä

  Pariisi on tunnettu myös romanttisista hetkistään. Lähde veneretkelle Seine-joella auringonlaskun aikaan, jolloin kaupunki näyttäytyy parhaimmillaan. Voit nauttia samppanjasta, ihailla kaupungin siltoja ja rakennuksia, ja unohtaa hetkeksi kiireen ja arjen.

  Vieraile taidegallerioissa

  Pariisi on ollut aina taiteen koti, ja kaupungissa on monia maailmankuuluja taidegallerioita, kuten Louvre, Musee d’Orsay ja Centre Pompidou. Täällä voit tutustua tunnettujen taiteilijoiden, kuten Da Vincin, Monetin ja Van Goghin teoksiin.

  Osta matkamuistoja kirpputoreilta

  Pariisissa on useita kirpputoreja ja vintage-kauppoja, joista löydät ainutlaatuisia matkamuistoja ja vintage-esineitä. Voit ostaa esimerkiksi vanhoja kirjoja, postikortteja, koruja, vaatteita ja huonekaluja. Pariisin vanhat markkinat ovat erityisen suosittuja kävijöiden keskuudessa, joten tarkista aukioloajat etukäteen.

  Kulje kaupungin kaduilla

  Pariisi on täynnä kauniita katuja, kuten Rue Saint-Honoré ja Montmartre, jotka ovat täynnä kaunista arkkitehtuuria, trendikkäitä kauppoja ja kahviloita. Kävele kaupungin kaduilla ja nauti kaupungin ilmapiiristä.

  Pariisi on täynnä erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, joten kaikkea ei ehkä ehdi kokea yhden matkan aikana. Kannattaa kuitenkin suunnitella ja priorisoida, millaisiin aktiviteetteihin haluaa keskittyä, jotta matkasta tulee unohtumaton.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.