Mitä Tehdä Naudan Ulkofileestä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5495

  +

  Mitä Tehdä Naudan Ulkofileestä?

  Naudan ulkofileet ovat monen lihansyöjän suosikkiruokaa, mutta valmistuksessa on monia eri tapoja. Tässä artikkelissa käymme läpi mitä tehdä naudan ulkofileestä ja miten valmistaa herkullisia aterioita.

  Naudan Ulkofileen Leikkaaminen

  Ennen valmistusta, sinun täytyy tietää miten leikata naudan ulkofileet. Oikean leikkaustekniikan opettelu auttaa saamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen.

  Aloita leikkaamalla ulkofileestä 3-5 cm paksuisia siivuja. Voit valmistaa tätä varten myös erityisiä leikkausvälineitä, kuten fileerausveitsiä tai ammattitason leikkuulautoja. Kun fileet on leikattu, anna niiden lämmetä huoneenlämmössä noin tunti, jotta liha kypsyy tasaisesti.

  Grillattu Naudan Ulkofile

  Yksi suosituimmista tavoista valmistaa naudan ulkofileet on grillillä. Kaikki mitä tarvitset on hyvälaatuinen pihviveitsi, hyvin leikattu liha ja grilli.

  Voit maustaa lihan ennen grillausta eli lisätä esimerkiksi suolaa, pippuria, sitruunamehua ja valkosipulia. Kun grillaat naudan ulkofilettä, kannattaa käyttää vähintään kaksinkertaista grilliristikkoa, jotta liha ei tartu kiinni grilliin. Kun liha on paistunut noin 6 minuutin ajan molemmin puolin, ota se pois grillistä ja anna levätä noin 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

  Pihvi ja Paistetut Kasvikset

  Pihvi ja paistetut kasvikset ovat helppo ja maukas tapa valmistaa naudan ulkofileet. Voit säilyttää mausteiden yksinkertaisuuden with vain suolaa ja pippuria, tai maustaa liha samoin kuin grillissä esimerkiksi sitruunan ja valkosipulin avulla. Kasvikset voit säilyttää myös yksinkertaisina tai lorottaa päälle esimerkiksi öljyä. Voit valita kasviksia mieltymyksesi mukaan, esimerkiksi parsakaalia, paprikaa tai sipulia. Kun kasvikset ovat paistuneet sopivan kypsiksi, aseta ne lautaselle ja paista sitten pihvit minuutin kummaltakin puolelta. Kun pihvit ovat valmiita, tarjoile ne kasvisten kanssa.

  Pannulla paistettu Naudan Ulkofile

  Pannulla paistetun naudan ulkofileen ohje on helppo ja nopea valmistaa. Maustaminen on tärkeä osa ruuan valmistusta, ole siis rohkea ja kokeile eri mausteita, esim. sinappia, valkosipulia tai juustoa. Voit myös käyttää esimerkiksi kelmuun käärittyä lihapalaa, jolloin kypsyysaste pysyy tasaisena. Kun liha on paistunut molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi, ota se pannulta pois ja anna levätä muutama minuutti ennen tarjoilua.

  Uunissa Paistettu Naudan Ulkofile

  Uunissa paistettu naudan ulkofile on myös suosittu tapa valmistaa lihaa kotona. Aluksi lihaa voi maustaa samalla tavalla kuin grillissä tai pannulla, jolloin saa enemmän makua. Uuniin pannun tai uunipellin päälle laitetaan esimerkiksi kasviksia, joihin lihan voi asettaa päälle. Kun liha on uunissa noin 30-40 minuutin ajan, ota se ulos ja anna levätä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

  Johtopäätös

  Naudan ulkofileen valmistaminen ja maustaminen on yksinkertaista, mutta maustaminen on avainasemassa onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Uunissa paistaminen, pannulla paistaminen, grillillä grillaaminen sekä pihvi ja paistetut kasvikset ovat vain joitakin tavoista valmistaa naudan ulkofile.Tee seuraavasta naudan ulkofilestäsi makuelämys valmistamalla se omaan makuusi sopivalla tavalla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.