Mitä Tehdä Murotaikinasta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2428

  +

  Mitä Tehdä Murotaikinasta?

  Murotaikina on monipuolinen raaka-aine, jota voi käyttää monenlaisiin leivonnaisten ja ruokien valmistuksessa. Tässä artikkelissa kerromme muutamia herkullisia reseptejä, joissa murotaikinaa voi käyttää.

  Makeat herkut

  Marjapiirakka

  Valmista murotaikina (ohje esimerkiksi netistä) ja painele se piirakkavuokaan. Pese ja pilko marjat (esim. mustikat, vadelmat, mansikat), ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle. Ripota päälle sokeria ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

  Leivokset

  Murotaikina sopii hyvin myös erilaisten leivosten valmistukseen. Esimerkiksi vaniljaleivokset valmistuvat näin: Paina murotaikina muffinivuokiin ja paista niitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista samalla aikaa vaniljakiisseli ja annostele se jäähtyneisiin torttuihin.

  Suolaiset herkut

  Piirakat

  Murotaikinasta valmistuu myös erilaiset suolaiset piirakat helposti ja nopeasti. Esimerkiksi lohipiirakka valmistuu näin: Paina murotaikina piirakkavuokaan ja paista sitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Levitä päälle lohisiivuja, punasipulia, tilliä ja suolaa. Kaada päälle sekoitus kananmunia, kermaa ja mausteita. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin.

  Rinkelit

  Murotaikinasta valmistuvat myös herkulliset suolaiset rinkelit. Esimerkiksi juustorinkelit valmistuvat näin: Leikkaa murotaikina renkaiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista rinkeliä uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

  Lopuksi

  Murotaikina on siis monipuolinen raaka-aine, joka antaa mahdollisuuden monenlaisiin herkullisiin leivonnaisiin ja ruokiin. Kokeile reseptejämme ja löydä oma suosikkisi!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.