Mitä Tehdä Munakoisosta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2210

  +

  Mitä Tehdä Munakoisosta

  Munakoiso on monipuolinen ja herkullinen vihannes, joka sopii niin lämpimiin ruokiin kuin lisäkkeeksi salaatteihin ja leivillekin. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kaikkea munakoisosta voi valmistaa ja kuinka sitä kannattaa käyttää ruoanlaitossa.

  Munakoison valmistus

  Ennen munakoison käyttöä kannattaa huomioida, että se sisältää solanine-nimistä yhdistettä, joka voi aiheuttaa ruoansulatusvaivoja. Siksi munakoiso tulee aina kypsennettäessä paistaa, keittää tai grillata kypsäksi. Jos siis aiot käyttää munakoisoa raakana, niin sen kannattaa ensin liottaa suolavedessä noin tunnin ajan, jotta ylimääräinen solanine poistuu. Munakoisoa ei kannata myöskään säilyttää jääkaapissa yli viikkoa, sillä siinä tapauksessa sen solanine-pitoisuus kasvaa.

  Munakoison käyttö lämpimissä ruoissa

  Munakoiso sopii erinomaisesti erilaisiin lämpimiin ruokiin. Sitä voi käyttää esimerkiksi kastikkeissa, pataruuissa, pizzassa ja lasagnessa. Munakoisoa voi myös grillata tai paistaa öljyssä grillivihannesten tapaan. Munakoisoa voi myös käyttää leivonnaisissa esimerkiksi suklaakakkujen tai pannacottan täytteenä.

  Munakoison käyttö lisäkkeenä

  Munakoiso sopii hyvin myös lisukkeeksi esimerkiksi liharuoille. Sitä voi käyttää esimerkiksi grillattuna vihannessekoituksena tai paistettuna munakoisona ja tomaateilla höystettynä. Munakoisoa voi myös käyttää pitaleivän tai patongin täytteenä lisäkkeenä salaatin ja juuston kera.

  Munakoison käyttö salaatissa

  Munakoisosta voi tehdä herkullisia salaattivariaatioita. Sitä voi käyttää esimerkiksi kreikkalaiseen salaattiin feta-juuston kanssa tai yhdessä muiden grillattujen vihannesten kanssa. Munakoisoa voi myös käyttää salaattikastikkeessa mausteena antamaan makua ja pehmeää suutuntumaa.

  Yhteenveto

  Munakoiso on monipuolinen vihannes, joka sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Sitä voi käyttää niin lämpimissä ruoissa kuin salaatinkin täytteenä. Muista kuitenkin aina kypsentää munakoiso ennen käyttöä ja säilyttää se jääkaapissa vain viikko. Nautiskele siis rohkeasti herkullisesta ja terveellisestä munakoisosta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.