Mitä Tehdä Makaronista

  • Tämä aihe on tyhjä.
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #703

    +

    Mitä Tehdä Makaronista – Herkullisia Arkiruokia

    Makaroni on monen suomalaisen perusruokaa – helppo, nopea ja edullinen. Makaronilla on rajattomasti mahdollisuuksia, eikä sen tarvitse aina olla tylsää safkaa, vaan sitä voi käyttää monipuolisesti eri ruokalajeissa. Tässä artikkelissa kerromme muutaman herkullisen arki-illan makaronireseptin, jotka sopivat niin perheelle kuin yksin asuvalle.

    Makaronilaatikko

    Makaronilaatikko on yksi klassisimmista makaroniruoista – suomalaisen lapsuuden herkku. Makaronilaatikko on edelleen suosittu ja helppo arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja on samalla hyvin ruokaisa. Makaronilaatikon ainekset ovat yksinkertaiset: makaroni, jauheliha, sipuli, munat, maito ja juusto. Reseptiä on helppo muunnella niin halutessaan, vaikka kokeilemalla lisätä kasviksia tai korvata jauheliha kana- tai kasvisversiolla.

    Carbonara

    Carbonara on perinteikäs italialainen ruokalaji, joka on saanut suosiota myös Suomessa. Carbonara on makaroniruokien aatelia – se on helppo, nopea ja ilahduttaa makunystyröitä. Carbonaran aineosat ovat yksinkertaiset: makaroni, pekoni, kananmuna, parmesaanimurska, valkosipuli ja mausteet. Valmista ensin makaronit, sitten paista pekoni rapeaksi. Lisää joukkoon puristettu valkosipulin kynsi (jos haluat). Seuraavaksi lisää munat ja juusto ja sekoita kevyesti. Lisää joukkoon makaronit ja sekoita hyvin. Halutessasi voit vielä lisätä mustapippuria tai chiliä maun mukaan.

    Makaroonilaatikko kevyempänä versiona

    Makaroonilaatikko on perinteikäs ruokalaji, mutta joskus se voi tuntua raskaalta. Kevyemmän vaihtoehdon tekee helppo laittaa – korvaamalla rasvainen jauheliha soijarouheella ja lisäämällä joukkoon kasviksia. Ainekset ovat samat kuin perinteisessä makaroonilaatikossa, mutta jauhelihan tilalla käytetään soijarouhetta. Kasviksina voi käyttää porkkanaa, selleriä ja paprikaa. Keitä makaronit ensin, paista soijarouhe sipulin kanssa pannulla ja lisää joukkoon kasvikset. Sekoita makaronit joukkoon ja kaada seos uunivuokaan. Sekoita maito, munat ja mausteet keskenään ja kaada seos makaroni-soijarouhe-kasviseoksen päälle. Ripottele vielä juustoraaste päälle.

    Pasta bolognese

    Pasta bolognese on maukas pasta-annos, joka tehdään yleensä jauhelihakastikkeesta. Tämä pasta on helppo muunnella omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan, vaikka kasvis- tai kala-bolognesena. Kastikkeen ainekset ovat yksinkertaiset – jauheliha, sipuli, tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet. Keitä ensin pasta. Paista sitten jauheliha kypsäksi ja lisää joukkoon sipulit ja valkosipuli. Lisää sitten joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen hautua hetken aikaa ja tarjoile sitten pastan kanssa.

    Makkarapasta

    Makkarapasta on yksinkertainen ja nopea arkiruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Makkarapastaan riittää yleensä 10-15 minuuttia keittoaikaa makaronille. Ainekset ovat makaroni, makkara, sipuli, paprika ja tomaattikastike. Keitä ensin makaronit ja paista sitten makkarat. Lisää joukkoon paprika ja sipuli. Lisää lopuksi tomaattikastike. Sekoita makaronit joukkoon ja tarjoile sekä raikkaan salaatin kanssa.

    Summa summarum, makaroni on monikäyttöinen elintarvike keittiössä, ja sen avulla on mahdollista valmistaa herkullisia ja nopeita ruokia perheelle tai yksin asuvalle. Tässä artikkelissa esitetyt reseptit antavat perustan makaroniruokien valmistukseen – positiivista on, että makaroniruoille on todella vain taivas rajana. Makaroniruoat voivat olla monipuolisia ja herkullisia – mausta ja nauti!
    **

  • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.