Mitä Tehdä Kuusamossa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2844

  +

  Mitä tehdä Kuusamossa?

  Kuusamo on Suomen kaunis kaupunki ja tarjoaa paljon tekemistä niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kaikkea Kuusamossa voi tehdä ja kokea.

  1. Käy Rukalla

  Ruka on yksi Suomen parhaimmista hiihtokeskuksista, joka tarjoaa paljon tekemistä ympäri vuoden. Talvella Rukalla voi hiihtää, lasketella, lumilautailla, moottorikelkkailla ja kokeilla muita talviaktiviteetteja. Kesällä Rukalla voi vaeltaa, pyöräillä, kalastella ja nauttia upeista maisemista.

  2. Käy Kuusamon Tropiikissa

  Kuusamon Tropiikki on vesipuisto, joka sopii sekä lapsille että aikuisille. Vesipuistossa voi uida, lasketella vesiliukumäkiä ja nauttia porealtaista. Tropiikissa on myös hotelli, jossa voi majoittua ja nauttia ravintolapalveluista.

  3. Tutustu Oulangan kansallispuistoon

  Oulangan kansallispuisto on yksi Suomen kauneimmista kansallispuistoista, joka tarjoaa upeita maisemia ja luonnonsuojelullisia nähtävyyksiä. Kansallispuistossa voi vaeltaa, kalastaa, meloa ja nauttia erämaaretkistä.

  4. Käy Riisitunturilla

  Riisitunturi on upea harjumaisema, joka on suosittu retkeilyalue ja hiihtokeskus. Riisitunturilla voi vaeltaa, nauttia luonnon rauhasta tai kokeilla hiihtoa talvella.

  5. Käy Karhunkierroksella

  Karhunkierros on upea patikointireitti, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden nähdä villieläimiä. Karhunkierros on noin 82 kilometriä pitkä, mutta osia reitistä voi patikoida myös päiväretkenä.

  6. Tutustu Kuusamon Kruununjalokiveen

  Kuusamon Kruununjalokivi on museo, joka kertoo tarinoita Kuusamon historiasta ja metsästyksestä. Museossa voi tutustua eläinten elinympäristöihin ja katsella metsästysaseita ja muita tarvikkeita.

  7. Käy Kuusamon museossa

  Kuusamon museo on toinen mielenkiintoinen museo, joka kertoo paikallisen historian lisäksi myös kulttuurista ja taiteesta. Museossa voi tutustua erilaisiin näyttelyihin ja oppia lisää Kuusamon menneisyydestä.

  8. Kokeile kalastusta

  Kuusamossa on paljon järviä ja jokia, joissa kalastus on suosittua. Kalastus on hyvä keino rentoutua ja nauttia rauhallisesta luonnosta. Kalastuksen voit aloittaa vaikka oppaan kanssa, joka osaa neuvoa parhaat paikat ja tavat.

  Yhteenveto

  Kuusamo on monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa paljon tekemistä ympäri vuoden. Olipa mielenkiintosi huippu-urheilua kohtaan, patikointia, museoita, kalastusta tai muita aktiviteetteja, Kuusamosta löydät varmasti jotain mielenkiintoista tekemistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.