Mitä Tehdä Kuorsaukselle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3984

  +

  Mitä Tehdä Kuorsaukselle?

  Kuorsaus on hyvin yleinen vaiva ja se voi olla häiritsevää sekä kuorsaajalle itselleen että hänen vieressään nukkuville henkilöille. Mikäli huomaat kärsiväsi kuorsauksesta, on tärkeää selvittää sen syy ja hakea apua oireisiin. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia keinoja, joilla voit yrittää vähentää kuorsausta ja saada parempaa unta.

  Miksi Kuorsaamme?

  Kuorsaus johtuu yleensä ilman virtauksen esteistä nenä- ja/tai kurkkualueella. Kuorsaus voi syntyä esimerkiksi kapeista tai tukkoisista hengitysteistä, liian pehmeästä nielun kudoksesta tai huonosta asennosta nukkuessa. Myös ylipaino, alkoholin käyttö tai tupakointi voivat lisätä kuorsauksen todennäköisyyttä.

  Miljoona Muistutusta Nenäsuihkeesta

  Mikäli nenän tukkoisuus on kuorsauksen syy, voi apua saada nenäsuihkeiden käytöstä. Nenäsuihkeita tulee käyttää ohjeiden mukaisesti ja ainoastaan lyhytaikaiseen käyttöön, sillä pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa nenän limakalvojen kuivumista ja jopa vaurioita. Nenän tukkoisuus voi johtua esimerkiksi allergioista, minkä takia myös allergialääkityksen käyttöä kannattaa harkita mikäli kärsit kuorsauksesta.

  Kokeile Kyljen Nukkumista

  Kuorsaus voi johtua myös huonosta nukkuma-asennosta. Mikäli nukut selälläsi, voi leuan ja kurkun lihakset pienentyä ja aiheuttaa hengitysteiden ahtaumaa. Kokeile siis nukkua kyljelläsi tai käytä erilaisia tyynyjä tukena. Voit myös kokeilla erilaisia nukkuma-asentoja, esimerkiksi alaslaskettu päätä tarkoittava Tripod-asento voi vähentää kuorsausta.

  Laihduttaminen ja Elämäntapojen Muuttaminen

  Ylipaino on kuorsauksen yleinen syy, sillä se lisää rasvakerrosta nielun kudoksissa ja voi johtaa hengitysteiden ahtaumaan. Mikäli sinulla on ylipainoa, kannattaa harkita painon pudottamista terveellisen ruokavalion ja liikunnan avulla. Myös alkoholin käyttöä tulee välttää, sillä se rentouttaa nielun lihaksia ja vaikeuttaa hengitystä.

  Vakavampi Ongelma?

  Jos olet yrittänyt erilaisia keinoja, mutta kuorsaus ei ole loppunut, kannattaa hakea ammattiauttajalta apua. Uniapnea on yksi yleisimmistä kuorsauksen taustalla olevista syistä, ja sen hoitamatta jättäminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Uniapnean hoitokeinot vaihtelevat, ja yleensä hoito määritetään sen mukaan, kuinka vakavaa uniapnea on.

  Yhteenveto

  Kuorsaus on yleinen vaiva, joka voi johtua monesta eri syystä. Mikäli kärsit kuorsauksesta, kannattaa ensin selvittää sen syy ja kokeilla erilaisia keinoja sen lopettamiseksi. Nenäsuihkeiden käyttö, kyljellä nukkuminen ja elämäntapojen muuttaminen voivat auttaa vähentämään kuorsausta, mutta jos oireet jatkuvat, kannattaa hakea ammattilaisen apua. Huolehtimalla unen laadusta, voimme olla energisempiä ja paremmin valmistautuneita elämän haasteisiin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.