Mitä Tehdä Kun On Ylivelkaantunut

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #6160

  +
  Mitä Tehdä Kun On Ylivelkaantunut?

  Ylivelkaantuminen on yleinen ongelma Suomessa. Velkaantumisen syitä ovat muun muassa kulutusluotot, pikavipit ja luottokorttivelat. Velkaongelmien kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, sillä apua on saatavilla. Tässä artikkelissa kerromme, mitä voit tehdä, kun huomaat olevasi ylivelkaantunut.

  1. Selvitä tilanteesi

  Ensimmäinen askel on selvittää, miten paljon olet velkaa ja kenelle. Tee lista kaikista veloistasi ja niiden erityisseikoista, kuten koroista ja maksuajoista. Ota yhteyttä luotontarjoajiin ja neuvottele eräpäivien siirroista tai maksujärjestelyistä mahdollisten maksuvaikeuksien vuoksi.

  2. Etsi apua

  Hae apua velkaongelmiisi. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi talous- ja velkaneuvontaan, joka tarjoaa maksutonta neuvontaa velka-asioissa. He auttavat sinua selvittämään velkasi, neuvottelemaan velkojien kanssa ja etsimään ratkaisuja velkaongelmiisi. Jos sinulla on muita ongelmia, kuten mielenterveysongelmia tai alkoholiongelma, niitäkin kannattaa käsitellä avoimesti ja hakea niihin apua.

  3. Tee maksusuunnitelma

  Kun olet selvittänyt velkasi ja keskustellut niistä ammattilaisen kanssa, tee maksusuunnitelma. Maksusuunnitelma auttaa sinua saamaan velkasi hallintaan ja takaisin raiteilleen. Maksusuunnitelmassa määritellään, kuinka paljon voit maksaa kuukausittain eri veloillesi ja milloin ne on maksettava.

  4. Vähennä menoja

  Jos olet ylivelkaantunut, sinun täytyy vähentää menoja. Selvitä, mihin rahasi menevät ja mistä voit leikata kuluja. Tee budjetti ja seuraa sitä tarkasti. Vältä uusien velkojen ottamista.

  5. Kiinnitä huomiota tuloihin

  Jos velkasi on erittäin suuri ja sinulla ei ole tarpeeksi tuloja maksamaan niitä takaisin, harkitse muita vaihtoehtoja, kuten velkajärjestelyä. Velkajärjestelyssä velkasi käsitellään yhdessä maksuohjelmassa ja voit maksaa velkasi paremmin, koska maksat vain yhden maksun kuukaudessa, joka jakautuu maksuaikana kaikkien velkojesi kesken.

  6. Ota vastuu taloudestasi

  Lopuksi, muista ottaa vastuu taloudestasi. Älä enää jatka velkaantumista, vaan selvitä tilanteesi ja hoida asiat kuntoon. Pidä huoli, että maksat ajoissa ja et enää velkaannu. Tarvittaessa muuta elämäntyyliäsi ja vähennä menoja. Pääasia on, että pyrit pikkuhiljaa pääsemään eroon veloistasi.

  Yhteenveto

  Ylivelkaantuminen ei ole helppo tilanne, mutta apua on saatavilla. Selvitä tilanteesi, hae apua ja tee maksusuunnitelma. Vähennä menoja ja kiinnitä huomiota tuloihin. Ota vastuu taloudestasi ja pyri pikkuhiljaa pääsemään eroon veloistasi. Tärkeintä on, että näet tilanteen kehittymisen myönteisesti ja aloitat nyt toimimaan tilanteesi korjaamiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.