Mitä Tehdä Kun On Yksin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #6251

  +

  Mitä tehdä kun on yksin?

  Moni meistä kokee yksinäisyyttä jossain vaiheessa elämää. Yksinäisyys ei ole pelkästään ikävä tunne, vaan pitkittyessään se voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yksinäisyys on täysin normaalia ja että siihen on olemassa keinoja puuttua. Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä siitä, mitä voit tehdä, kun tunnet olosi yksinäiseksi.

  1. Etsi seuraa

  Yksinäisyyden tunteeseen voi auttaa eri ihmisten seura. Yksi tapa etsiä seuraa on liittyä harrastusryhmään tai johonkin vapaa-ajan toimintaan. Ajattele, mikä sinua kiinnostaa – onko se liikunta, musiikki vai vaikkapa lukeminen? Valitse itsellesi sopiva harrastus, jonka ympärille saat rakennettua sosiaalisen verkoston.

  2. Hyödynnä teknologiaa

  Teknologia on oiva tapa pitää yhteyttä muihin ihmisiin – olipa kyseessä sitten ystävä, sukulainen tai vaikkapa vanha työkaveri. Käytä sosiaalista mediaa, puhelinta tai vaikka videopuheluita pitääksesi yhteyttä muihin ihmisiin.

  3. Lähde ulos

  Ulkoilu on hyvä tapa rentoutua ja samalla tavata muita ihmisiä. Onko suosikkipuistosi lähellä? Tai mikä estää sinua lähtemästä vaikka kävelylenkille? Tämä on loistava tapa nauttia raikkaasta ilmasta, saada hieman liikuntaa ja ympäröidä itsensä ihmisten kanssa.

  4. Tee jotain uutta

  Uusien asioiden kokeilu voi auttaa pääsemään irti yksinäisyyden tunteesta. Se voi olla jotain pientä, kuten uuden harrastuksen aloittaminen, tai jotain suurta, kuten matkan suunnittelu. Kokeile jotain uutta, jonka uskot tuovan sinulle iloa.

  5. Ole armollinen itsellesi

  Joskus yksinäisyys voi johtua siitä, että olet liian ankara itsellesi. Hyväksy omat rajoitteesi ja muista, että kaikki eivät ole aina täydellisiä. Keskity siihen mitä haluat tehdä, ja antaudu sille täysillä. Älä anna yksinäisyyden estää sinua elämästä täyttä elämää!

  Yhteenveto

  Useimmat meistä tuntevat yksinäisyyttä ajoittain. Tilanne on kuitenkin täysin hallittavissa. Muista etsiä seuraa, hyödyntää teknologiaa, lähteä ulos, kokeilla jotain uutta ja olla armollinen itsellesi. Nämä keinot voivat auttaa pääsemään yksinäisyyden tunteesta ja nauttimaan elämästä täysillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.