Mitä Tehdä Kun On Raskaana

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2473

  +

  Mitä Tehdä Kun On Raskaana

  Raskaus on yksi elämän suurimmista kokemuksista, mutta se voi myös olla stressaavaa aikaa, täynnä kysymyksiä ja epävarmuutta. Onneksi Suomessa asuvilla odottavilla äideillä on paljon resursseja ja tukia käytettävissään. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, mitä tehdä kun olet raskaana Suomessa.

  Hakeudu terveydenhuoltoon

  Ensimmäinen askel raskauden aikana on hakeutua terveydenhuoltoon. Suomessa terveydenhuoltojärjestelmä tarjoaa laajan valikoiman palveluita raskauden aikana, kuten neuvolapalveluita, synnytysosastoja ja naistentautien poliklinikoita. Näissä paikoissa voit saada neuvoja ja vastauksia kysymyksiisi, sekä seurata raskauden edistymistä.

  Ota yhteyttä sosiaalitoimeen

  Jos raskaus on odottamaton tai aiheuttaa taloudellisia huolenaiheita, Suomessa on sosiaalitoimen palveluita, jotka voivat auttaa. Voit ottaa yhteyttä paikalliseen sosiaalitoimistoon selvittääksesi mitä tukia ja etuuksia on saatavilla, kuten äitiysavustusta ja vanhempainrahaa. Näiden tukien avulla voit huolehtia itsestäsi ja vauvastasi, vaikka olisit taloudellisesti haasteellisessa tilanteessa.

  Syö terveellisesti ja liiku

  Raskauden aikana on erityisen tärkeää huolehtia ravitsemuksesta ja liikunnasta. Suomessa on tarjolla laaja valikoima terveellisiä elintarvikkeita, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, täysjyväleipää ja maitotuotteita. Voit myös mennä kävelylle, pyöräillä tai osallistua liikuntatunteihin raskauden aikana, kunhan keskustelet asiasta ensin lääkärisi kanssa.

  Osallistu neuvolatoimintaan

  Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä tarjoaa laajan valikoiman neuvolapalveluita, joihin kannattaa osallistua raskauden aikana. Neuvolassa sinua seurataan ja annetaan neuvoja raskauden aikana, tarjotaan rokotuksia ja käydään läpi synnytykseen liittyviä asioita. Neuvolassa voit myös tavata muita odottavia äitejä ja saada vertaistukea.

  Valmistaudu synnytykseen

  Synnytys on jännittävä ja pelottavakin hetki, mutta onneksi voit valmistautua siihen hyvin. Suomessa on tarjolla synnytysvalmennusta, jossa voit tutustua synnytykseen ja saada neuvoja siihen liittyen. Voit myös keskustella synnytysasiantuntijoiden kanssa ja suunnitella synnytystä ammattilaisten kanssa.

  Loppusanat

  Raskaus on elämänmuutos, joka tulee valmistella huolellisesti. Suomessa on paljon resursseja ja tukia saatavilla odottaville äideille, joten älä epäröi käyttää niitä hyväksesi. Huolehdi itsestäsi ja tulevasta lapsesi terveydestä, jotta voit nauttia tästä ihmeellisestä elämänvaiheesta ilman tarpeetonta stressiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.