Mitä Tehdä Kun Nenä On Tukossa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1799

  +

  Mitä Tehdä Kun Nenä On Tukossa

  Jos sinulla on nenä tukossa, voit kokea hankaluuksia hengittämisen ja nukkumisen kanssa. Onneksi on monia tapoja lievittää nenän tukkoisuutta ja vapauttaa hengitys. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin parhaita kotihoitoja, joita voit kokeilla tukkoisen nenän helpottamiseksi.

  1. Kokeile Höyryhengitystä

  Höyryhengitys on yksinkertainen ja tehokas tapa lievittää nenän tukkoisuutta. Voit tehdä tämän kahdella tavalla. Ensimmäinen on kaataa kuumaa vettä kulhoon, taivuttaa pääsi yli kulhon ja hengittää syvään höyryä noin 5-10 minuutin ajan. Toisen vaihtoehdon saat käyttöösi kaikenkattavan höyryhengityslaitteen avulla, josta saat ostettua hyvin varustelluista apteekeista.

  2. Puhdista Nenäsi Suolavedellä

  Suolavesi auttaa lievittämään nenän tukkoisuutta ja puhdistamaan limaa, joka estää nenäkäytävät. Voit ostaa apteekista suihkeita tai nenähuuhtelupulloja, tai voit valmistaa oman suolaliuoksen sekoittamalla 1 teelusikallinen suolaa 2 kupilliseen lämmintä vettä. Käytä suolaliuosta nenän suihkuttamiseen tai huuhteluun. Nenäsumute on kuitenkin kätevämpi käyttää.

  3. Käytä Nenäsumutetta tai -tippoja

  Nenäsumutteita tai -tippoja voidaan käyttää nenän tukkoisuuden lievittämiseen. Nämä tuotteet ovat yleensä saatavilla apteekista ja niiden vaikutus kestää muutaman tunnin. On kuitenkin tärkeää käyttää niitä vain ohjeiden mukaisesti ja välttää jatkuva käyttö, joka voi aiheuttaa ”rebound” -ilmiön (kun nenä alkaa tukkeutua uudelleen myös sumutteen/pisaran käytön jälkeen).

  4. Käytä Höyrykostutinta

  Kuiva ilma voi tehdä nenän tukkoisuudesta pahempaa. Höyrykostutin auttaa pitämään ilman kosteana ja vähentää nenän tukkoisuutta. Käytä höyrykostutinta makuuhuoneessa nukkuessasi tai kun olet kotona.

  5. Käytä Peittobalmeja

  Peittobalmit voivat myös auttaa lievittämään nenän tukkoisuutta. Ne sisältävät usein mentolia ja eukalyptusta, jotka auttavat avaamaan hengitysteitä. Hiero peittobalmin pientä määrää nenän alle ja rintaan nukkumaan mennessäsi tai hengitä sitä suoraan höyryttäessäsi kuumaa vettä kulhossa.

  6. Käytä apuna Aromaterapiaa

  Aromaterapia on toinen tapa lievittää nenän tukkoisuutta. Eukalyptusöljy on erinomainen vaihtoehto, joka voi auttaa avaamaan hengitysteitäsi. Voit levittää sitä nenän alle tai höyryttää sitä kuumassa vedessä. Voit myös käyttää muita eteerisiä öljyjä kuten: piparminttuöljyä, kamomillaöljyä tai rosmariiniöljyä.

  7. Käytä Kosteaa Lämpöä

  Kostea lämpö on toinen tehokas tapa lievittää nenän tukkoisuutta. Voit käyttää kosteaa pyyhettä, joka on lämmitetty mikroaaltouunissa, asettaa sen kasvojesi päälle ja hengittää syvään. Tämä auttaa rentouttamaan nenän ja avaamaan sen käytävät.

  Johtopäätös

  Nenän tukkoisuus voi olla epämukavaa, mutta se ei ole väistämätön. Käyttämällä näitä kotihoitoja, voit helpottaa nenäsi tukkoisuutta ja hengittää paremmin. Muista myös juoda paljon vettä ja lepää tarpeeksi, koska hyvinvoinnillasi on suora yhteys liman poistamisen nopeuteen. Jos kuitenkaan oireet jatkuvat pitkään tai on terveyteen liittyviä huolia, on aina hyvä ottaa yhteyttä ammattilaiseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.