Mitä Tehdä Kun Lompakko Katoaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 9:00 pm #1038

  +

  Mitä tehdä kun lompakko katoaa

  Ilmoita poliisille

  Jos sinulta varastetaan lompakko, tai se katoaa, ilmoita asiasta poliisille. Poliisille ilmoittaminen on tärkeätä, sillä se auttaa ehkäisemään samaa tapahtumasta muille ja mahdollistaa poliisille oikeiden toimenpiteiden tekemisen. Ota ylös kaikki lompakossasi olleet kortit ja niiden numerot, sekä tarkat tiedot siitä, missä ja milloin lompakkosi katosi.

  Peruuta kortit heti

  Jos sinulta katoaa pankkikortti, luottokortti tai muita kortteja, peruuta ne välittömästi. Näin estät mahdollisten rikosten tekemisen lompakossasi olevilla korteilla. Soita kortin myöntäjän asiakaspalveluun ja kerro, että korttisi on kadonnut. Toimi nopeasti ja noudata ohjeita, jotka sinulle annetaan korttien sulkemisesta.

  Tarkista tilitiedot

  Vaikka olisit peruuttanut kaikki kadonneet kortit, älä anna asian olla sillä selvä. Tarkista pankkitilisi ja luottokortin tilisi muutaman päivän aikana asian varmistamiseksi. Kaikkien tapahtumien pitäisi näkyä tyyppi- ja määrätietoisesti, joten varmista, ettei mikään epäilyttävä ole tapahtunut. Jos olet huolestunut, ota yhteyttä pankin asiakaspalveluun ja kysy neuvoa.

  Hanki uusi henkilöllisyystodistus

  Jos lompakossasi oli henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti tai passi, hanki uusi mahdollisimman pian. Mene poliisiasemalle tai rajavartiolaitokselle, ja hae uutta henkilöllisyystodistusta. Sinun tulee maksaa henkilöllisyystodistuksesi uudelleen, jos se katoaa ja haluat saada sen takaisin, mutta se on parempi kuin riski identiteettivarkaudesta.

  Ota käyttöön uusi lompakko

  Hanki uusi lompakko mahdollisimman nopeasti, jotta voit aloittaa tavallisen elämäsi uudelleen. Kun löydät kaikki menettämäsi kortit, voit laittaa ne uuteen lompakkoon. Valitse hyvä laatulompakko, joka kestää käytössä.

  Varmista, että se ei tapahdu uudelleen

  Et voi välttää lompakon katoamista, mutta voit tehdä joitain asioita, jotka auttavat estämään sen. Älä kanna mukanasi monia kortteja, joita et tarvitse. Muista myös olla tarkkaavainen ympäristössäsi, ettei kukaan vohki lompakkoasi.

  Tässä oli tärkeimmät toimenpiteet, joita sinun tulee tehdä kun lompakko katoaa. Muista olla nopea ja toimiva, jotta vältytään mahdollisilta lisävahingoilta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.