Mitä Tehdä Kun Hammasta Särkee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #464

  +
  Mitä Tehdä Kun Hammasta Särkee

  Hammassärky on yksi epämiellyttävimmistä kokemuksista, jonka voi kokea. Se voi olla jatkuvaa ja kroonista tai lyhytaikaista ja terävää. On tärkeää tietää, mitä tehdä, jos hammas alkaa särkeä, jotta voidaan nopeasti lievittää kipua ja ehkäistä mahdollisia syitä. Alla on muutamia vinkkejä, jotka auttavat hammassäryn hoidossa.

  1. Puhdista suu

  Jos hammassärky johtuu bakteeri-infektiosta, hyvä suuhygienia voi ehkäistä infektion leviämistä. Pese hampaat huolellisesti kahdesti päivässä ja käytä hammaslangaa suoliston puhdistamiseen. Käytä myös erityistä suuvettä, joka voi auttaa vähentämään bakteereita suussa.

  2. Juo runsaasti vettä

  Yksi hammassäryn tärkeimmistä syistä on kuivuminen. Tämä voi johtua dehydraatiosta tai liiallisesta kofeiinin kulutuksesta. Juo runsaasti vettä varmistaaksesi, että elimistösi on riittävästi kosteutettu. Tämä voi auttaa vähentämään hammasalueen tulehdusta ja siten myös kipua.

  3. Käytä kylmää pakkausta

  Kylmä pakkaus on luonnollinen tapa vähentää hammassärkyä. Kääri jääpala pyyhkeeseen ja pidä sitä kipeässä kohdassa useiden minuuttien ajan. Tämä auttaa lievittämään tulehdusta ja kipua.

  4. Käytä tulehduskipulääkettä

  Jos kylmä pakkaus ei auta, voit käyttää tulehduskipulääkettä. Aspiriini, ibuprofeeni tai parasetamoli voivat auttaa vähentämään hammassäryn kipua. Kuitenkin, jos särkyyn liittyy korkea kuume tai voimakas kipu, kannattaa käydä hammaslääkärissä varmuuden vuoksi.

  5. Hammaslääkärin käynti

  Jos hammassärky jatkuu, vaikka olet yrittänyt lievittää sitä eri keinoin, kannattaa käydä hammaslääkärillä. Hammaslääkärin tulisi käydä mahdollisimman pian, jotta voidaan selvittää hammassäryn syy ja aloittaa hoito mahdollisimman nopeasti.

  6. Ennaltaehkäisy

  Parasta hammassäryn hoitoa on ennaltaehkäisy. Huolehdi suuhygieniasta ja käy hammaslääkärillä säännöllisesti. Vältä myös liikaa sokeria ja muita hampaille haitallisia ruokia ja juomia. Näiden toimien avulla voidaan vähentää hammassäryn todennäköisyyttä.

  Yhteenveto

  Hammassärky voi olla epämiellyttävä kokemus, mutta sen hoitaminen voi olla yksinkertaista. Puhdista suu hyvin, juo runsaasti vettä, käytä kylmää pakkausta, käytä tulehduskipulääkettä tarvittaessa ja käy hammaslääkärillä, jos särky ei lopu. Parasta on kuitenkin ennaltaehkäisy, joten huolehdi suuhygieniasta ja käy hammaslääkärillä säännöllisesti. Hammassärky voi olla epämiellyttävää, mutta se ei tarvitse olla pysyvää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.