Mitä Tehdä Kun Ei Ole Varaa Maksaa Vuokraa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1689

  +

  Mitä Tehdä Kun Ei Ole Varaa Maksaa Vuokraa?

  Asunnon vuokraaminen on monelle suomalaiselle suurin kuukausittainen menoerä. Tilanne voi kuitenkin joskus muuttua äkillisesti, eikä vuokran maksu olekaan enää itsestään selvä asia. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää pysyä rauhallisena ja selvittää eri vaihtoehdot. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä tehdä, kun ei ole varaa maksaa vuokraa.

  Selvitys omasta tilanteesta

  Ensimmäinen askel tilanteessa, jossa vuokran maksu on vaikeaa tai jopa mahdotonta, on selvittää oma tilanteensa. Onko kyse tilapäisestä rahapulasta, vai onko taloudellisia ongelmia ollut pidemmän aikaa? On tärkeää tarkastella omaa talouttaan ja katsoa, onko mahdollista säästää rahaa muista menoista ja ohjata se vuokran maksuun.

  Ota yhteyttä vuokranantajaan

  Jos vuokran maksuun liittyy ongelmia, on tärkeää olla heti yhteydessä vuokranantajaan. Vuokranantaja voi ymmärtää tilanteen ja auttaa löytämään ratkaisun. On hyvä esimerkiksi selvittää, onko mahdollista sopia lyhennetyistä maksueristä tai siirtää vuokran eräpäivää myöhemmäksi.

  Asunto- ja kiinteistöyhdistykset

  Jos vuokran maksuun liittyvät ongelmat ovat pidempikestoisia eikä vuokranantajan kanssa päästä yhteisymmärrykseen, kannattaa olla yhteydessä paikalliseen asunto- ja kiinteistöyhdistykseen. He voivat antaa neuvoja ja ohjeita, mitä tehdä tilanteessa, jossa vuokraa ei pysty maksamaan. Joskus asunto- ja kiinteistöyhdistykset voivat myös tarjota apua ja väliaikaista asuntoa, mikäli tilanne on akuutti.

  Kunnallinen sosiaalityö

  Joskus vuokran maksuun liittyvät ongelmat voivat johtua työttömyydestä, sairastumisesta tai muista syistä, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. Tällöin on hyvä ottaa yhteyttä kunnalliseen sosiaalityöhön. He voivat auttaa löytämään erilaisia tukia ja avustuksia, jotka voivat auttaa vuokran maksussa tai kokonaisvaltaisemmin taloudellisessa tilanteessa.

  Velkaneuvonta

  Mikäli vuokran maksuun liittyvät ongelmat johtuvat laajemmista taloudellisista ongelmista, voi olla hyvä ottaa yhteyttä velkaneuvontaan. Velkaneuvonnan ammattilaiset voivat auttaa selvittämään tilannetta, kartoittamaan velkoja ja auttamaan velan takaisinmaksusuunnitelman tekemisessä. Velkaneuvonnasta voi saada myös apua talouden suunnitteluun ja budjetoinnin opetteluun.

  Lopuksi

  Vaikka tilanne vuokran maksun suhteen voi tuntua epätoivoiselta, on tärkeää muistaa, että apua on saatavilla. Kannattaa pysyä rauhallisena, selvittää oma taloustilanne ja olla tarvittaessa yhteydessä asiantuntijoihin, jotka voivat auttaa tilanteessa. Yksikään ongelma ei ole liian suuri, kunhan ottaa ensimmäisen askeleen kohti ratkaisua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.