Mitä Tehdä Kun Ei Ole Rahaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #815

  +

  Mitä Tehdä Kun Ei Ole Rahaa

  Vaikka Suomessa on hyvinvointivaltio, siitä huolimatta taloudellisen tilanteen heikentyessä saattaa koittaa hetki, jolloin tilillä ei olekaan enää ylimääräisiä euroja. Kun tilanne on tiukka, on tärkeää löytää keinoja selvitä arjen haasteista. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin vinkkejä siitä, mitä voit tehdä, kun et ole taloudellisesti hyvässä tilanteessa.

  1. Tee budjetti

  Budjetin tekeminen voi auttaa sinua hahmottamaan taloudellisen tilanteesi ja löytämään tapoja säästää rahaa. Kirjoita ylös kaikki tulosi ja menosi, ja mieti, mitkä menot ovat tarpeellisia ja mistä voit säästää. Pienikin summa joka kuukausi voi kartuttaa tililtäsi kohtuullisen säästötilin.

  2. Ota yhteyttä velkojiisi

  Jos sinulla on velkoja, älä kohauta olkapäitäsi tilanteesta. Ota ennemmin yhteyttä velkojiisi ja neuvottele maksuaikatauluista. Monesti velkojat ovat ymmärtäväisiä ja auttavat löytämään ratkaisun.

  3. Käytä hyväksesi sosiaalipalvelut

  Kun taloudellinen tilanteesi on tiukka, kaupungin tai kunnan tarjoamat sosiaalipalvelut, kuten ruoka-apu ja vaateapu, voivat auttaa sinua selviytymään. Sosiaalipalveluiden käyttäminen ei ole häpeä, vaan se on tapa saada apua silloin, kun sitä tarvitset.

  4. Pidä itsestäsi huolta

  Taloudellinen huoli saattaa aiheuttaa stressiä ja vaikuttaa hyvinvointiisi. On tärkeää pitää itsestään huolta ja tehdä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Lenkkeile, lue kirjoja tai mene teatteriin – mitä tahansa hyvältä tuntuva tekeminen voi auttaa sinua selviytymään vaikeista ajoista.

  5. Hae apua tarvittaessa

  Jos tilanteesi on todella hankala, etkä tiedä, mistä löytäisit apua, älä jää yksin. Kääntyminen esimerkiksi järjestöjen tai kirkon palveluiden puoleen voi tuntua vaikealta, mutta usein paikallinen apu on nopeaa ja yksilöllistä. Yhdessä avun kanssa pystyt paremmin löytämään ratkaisun pulmatilanteessa.

  Vaikka raha-asiat saattavat tuntua vaikeilta ja stressaavilta, ei tilanteesta tarvitse lannistua. On tärkeää pitää mielessä, että välillä kaikkein pienimmätkin teot voivat auttaa taloudellisessa tilanteessa. Kiinnitä huomiota pieniin säästökohteisiin ja hyödynnä kaikki käytettävissä olevat sosiaalipalvelut. Muistathan pitää itsestäsi huolta, sillä hyvinvoiva mieli ja keho ovat tärkeitä selviytymisen avaimia joka tilanteessa. Jos tarvitset apua, älä epäröi ottaa yhteyttä paikallisiin auttaviin tahoja, jotka löytyvät helposti internetistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.